Većina komentatora pravda majku

Većina roditelja trudi se svoje dijete odgojiti najbolje što može. Kako bi to učinili najbolje što mogu, mnogi će posegnuti za dodatnim edukacijama, znanjem, dok će neki posegnuti za metodama „tako je bilo i nama“.

„Tako je bilo i nama, pa smo dobro ispali“, rečenica je koja se često može čuti od naših roditelja, baka i djedova ako se razgovara o odgojnim metodama djece, posebice vezanim uz fizičko udaranje djece.

Slika nije pronađena Tragedija na 'crnom sveučilištu': Student ubio svoju djevojku injekcijom heroina – razlog je bizaran

U modernom društvu se kritiziraju odgojne mjere koje uključuju nasilje nad djecom jer mogu dovesti do negativnih posljedica na dijete, no, ponekad većina stane na stranu da je nasilje ipak rješenje.

Roditeljske kazne udaranjem djece remenom se u današnjem svijetu gledaju kao zastarjele odgojne metode, no, jedna je mlada djevojka nedavno pretrpjela ovakvu kaznu – ispred kamere, prijatelja, a onda i pred cijelim svijetom.

Naime, mediji su se raspisali o videu koji je postao viralan u kojem se vidi kako majka ispraća svoju kćer u tinejdžerskim godinama iz noćnog kluba, a pritom ju udara remenom po nogama. Video je navodno nastao u gradu Pacasmayo u Peruu.

Kako piše then24, na početku video isječka vidi se mlada ženska osoba koja pije pivo i pleše uz glazbu u noćnom klubu. Ona je navodno otišla u noćni klub na tulum bez pristanka roditelja, zbog čega je majka krenula u potragu za svojom kćeri.

Kada ju je pronašla u spomenutom klubu, vidi se kako su zajedno krenule kući, a da ju je majka pritom udarala remenom po nogama.

Video isječak je nastao početkom mjeseca, a stvorio je veliku podjelu među komentatorima s obzirom na to da je veći dio njih opravdao majčin način kažnjavanja kćeri, dok su drugi kritizirali ovakav postupak i javnu sramotu vlastite kćeri.

Većina pravda postupke majke

„Ova scena je toliko drugačija od one mlade djevojke u Čileu. Na snimci je 16-godišnja djevojka koja je sama izašla iz kluba, a tada je do nje stao automobil i odvezao je, da su je nakon toga živu zakopali u šumi u blizini noćnog kluba. Da je nju također majka tražila, ili još bolje, da je uopće nisu pustili, danas bi ona bila živa. Ovaj video možda djeluje grubo, ali pretpostavljam da je ovo majka napravila za dobrobit svoje kćeri“, piše u komentaru ispod viralnog video isječka.

„I mene je otac tako izbacio iz biljara. Iako su me u tom trenutku jako povrijedili, uvijek sam im zahvaljivao jer sam tako naučio biti dobar čovjek. Bravo majci jer pazi na svoju kćer, nadam se da će naučiti pametnu lekciju“, pišu komentatori koji se većinski slažu s majčinim načinom kažnjavanja.

Iako većina pravda majku, bila je i nekolicina koja je osudila majčine odgojne mjere. „To nije način učenja djece, udarci ne jamče da se to više neće ponoviti“, „Mislim da nije dobro što ju tako udara po ulici jer to može utjecati na kćer i fizički, ali i psihički, „Gade mi se svi koji ovdje opravdavaju nasilje“, piše tek nekolicina komentatora.

Izvor: then24.com

Još vijesti