Galerija Pobjednice natjecanja u ukrašavanju božićnog drvca. Splitski SC organizirao kićenje božićni jelki. Splitski SC organizirao kićenje božićni jelki. +6 Splitski SC organizirao kićenje božićni jelki.

U ovo adventsko doba, misli većine sugrađana okrenute su ka odmoru, druženju s najmilijima, pripremi sitnica koje će im darovati ispod jelke, ali i ukrašavanju životnog prostora, kako bi i skroman studentski smještaj poprimio blagdanski duh i atmosferu.

Zbog toga je ekipa Studentskog centra u Splitu, već dobro poznata po kreativnim projektima, ali i neprestanom podizanju studentskog standarda, kako brigom oko ponude u menzama, ali i u studentskim domovima, organizirala natjecanje u ukrašavanju božićne jelke.

U natjecanju se okušalo čak devet ekipa, a pobjedu su odnijele stanarke legendarnog splitskog doma „Bruno Bušić“. Najljepšu jelku svojim su estetskim pečatom obilježile studentice Karla Kokić, Jelena Ležaja, Ana-Nikol Šprlje, Ana Ilić, Ana Tomić, Lucija Krstičević, Antonia Franić i Andrea Barić.

Budžet od 350 kuna za kreativno rješenje

Studentski centar svakoj je ekipi omogućio božićno drvce i set lampica, a svaka je ekipa na raspolaganju imala budžet od 350 kuna koji su morali potrošiti na uređenje drvca. Samo ukrasi kupljeni tim novcem su mogli završiti na drvcu.

Najljepše okićenu jelku odabrali su korisnici društvenih mreža koji su svojim „lajkovima“ na Facebooku i Instagramu odlučivali o pobjedniku. Pobjednička božićna kreacija zaradila je više od 1300 „lajkova“ čime je postala najljepše drvce Sveučilišta u Splitu.

Osvojenu nagradu u iznosu od 900 kuna djevojke će donirati u humanitarne svrhe, a zahvalile su i svima koji su „lajkali“ i komentirali njihovo drvce.

Fotografije stanara i teta iz menze kao najljepši ukras

Posebnost njihovog drvca genijalna je ideja da među ukrase ovjese i fotografije sustanara doma i zaposlenika doma i menze, čime su pokušale prikazati svakodnevni život studenata, a ukrasnu traku kojom su omotale drvce, a koja imitira snijeg, kupile su u poljoapoteci – radi se naime o zaštitnoj tkanini za nasad bilja koja štiti od mraza i tuče.

Kako se našalila Ana-Nikol, jedna od djevojaka iz pobjedničkog tima, najteže je bilo doći do toga da se osam djevojaka usuglasi i prihvati jednu ideju kao najbolju.

Još vijesti