HŽ

Hrvatske željeznice uputile su bitnu obavijest svim svojim putnicima, zbog trenutnih radova na obnovi pruge. Naime, u periodu od 28. kolovoza do 30. rujna, u tijeku su radovi na pruzi koja se nalazi na dionici Zagreb Glavni kolodvor – Zaprešić – Savski Marof.

Točnije, radovi se odvijaju između Zapadnog i Glavnog kolodvora u Zagrebu zbog čega vlakovi voze samo na jednom kolosijeku. Kako su objavili na svojim službenim web stranicama, jednokolosiječni promet onemogućuje uobičajeni intenzitet željezničkog prometa tako da se dio vlakova po dnevnom voznom redu otkazuje, dok drugi voznog reda odvija pomoću autobusa koji prevoze putnike umjesto vlaka.

Karta za vlak vrijedi i u ZET-u

Naglašavaju i kako zbog ove situacije mole putnike za strpljenje, s obzirom na to da radovi utječu i na kašnjenje vlakova te stvaraju i dodatne druge poteškoće. No, ono što je bitno je to da HŽ omogućuje svojim putnicima da željezničku kartu, za navedenu relaciju, mogu koristiti i u javnom prijevozu Grada Zagreba.

Karta za vlak vrijedit će u autobusima i tramvajima ZET-a, samo je bitno da se radi o putnicima s kartom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Zaprešić – Savski Marof, s obzirom na to da se na toj dionici trenutno odvijaju radovi.

U obavijesti se također i ispričavaju svim putnicima te pozivaju sve na razumijevanje, a ova mogućnost da karta za vlak vrijedi i za zagrebački javni prijevoz, svakako će svima olakšati svakodnevno putovanje za vrijeme trajanja radova.

Još vijesti