Čekanje zelenog svjetla na semaforu se čini kao vječnost

Jesi li jedan od onih nestrpljivih koji ne mogu dočekati da se upali zeleno na semaforu za pješake? I onda deset puta zaredom pritisneš tipku jer misliš da će se tada brže upaliti zeleno?

Neće.

Ako nam ne vjeruješ, evo dokaza.

Jedan korisnik društvenih mreža objasnio što se točno događa kada pritisnemo tipku za pješake. Korisnik pod nazivom Traffic Light Doctor na TikToku često obajvljuje edukativne videe. Ovoga puta je pokazao kako funkcionira semafor za pješake i ima li koristi pritisnuti tipku na semaforu više od jednog puta.

Pratiteljima je pokazao kako uređaj povezan sa semaforom izgleda iznutra i kako funkcionira kada pješak pritisne gumb za zeleno svjetlo. Rekao je da su tipke spojene na POC ploču, a osim toga, tu je i drugi uređaj koji registrira da je tipka za pješake pritisnuta.

„Dakle, nije važno pritisnete li ovu tipku jednom ili stotinu puta – uređaj će svejedno učiniti istu stvar“, rekao je u videu objavljenom na TikToku.

Objasnio je da će uređaj samo primiti poziv i neće se ugasiti dok se zeleno svjetlo na semaforu ne upali. Tek kad se svjetlo upali, taj „poziv“ će se prekinuti i uređaj će se vratiti u početno stanje u kojem je bio prije nego što je pješak pritisnuo gumb.

Naravno, nema nikakve štete ako tipku pritisneš više puta, ali to je nepotrebno. Ako tipku pritisneš deset puta zaredom, uređaj neće primiti nove pozive i neće ubrzati paljenje zelenog svjetla.

 

@trafficlightdoctor Replying to @odis ♬ original sound - 🚦 Traffic Light Doctor 🚦

 

Još vijesti