Debeljuškasto dizano tijesto

Krafne su omiljena slastica u karnevalskom razdoblju, a svaka domaćica ima svoj tajni sastojak koji vješto skriva. Legenda kaže da je prve krafne ispekao berlinski slastičar, a postale su popularne za vrijeme Austro-Ugarske monarhije, prenosi Sretna.hr

Posljednjih nekoliko godina, debeljuškasto dizano tijesto mijenja svoj oblik i poprima posebna izdanja koja vrijedi probati. U moru ponuda, za vas smo izdvojili poznate zagrebačke lokacije s bogatom ponudom raznih krafni o kojima će ti pričati danima.

Bread Club

U popularnu zagrebačka pekarnicu stigle su mekane krafne, a u ponudi imaju četiri verzije: od dadolade (bijela čokolada i lješnjak), s punjenjem od šljive, od vanilije i prazne. Varijante Bread Club krafne možete degustirati na nekoliko lokacija: Bukovačka cesta 25, Vlaška 27 i Trakošćanska 42.

A most unusual Garden

Na terasi ovog zagrebačkog kafića, možete probati krafne po recepturi slastičarki koje rade pod imenom „Neka jedu kolače“. Njihove krafne dolaze u šest različitih okusa: slastičarska krema, čoko lješnjak, džem od domaćih šljiva s orasima, pistachio, scharzwald i honeycomb. Zbog povećanje potražnje, ove godine nude mogućnost rezervacije i preuzimanje sljedeći dan na omiljenoj adresi studenata– Horvaćanska cesta 3.



Orijent

Slastičarnica Orijent se drži tradicionalne recepture, a u ponudi imaju krafne s različitim punjenjima: cheescake borovnica, kikiriki crveni ribiz, čokolada karamel, pistacija malina i marelica. Ove ukusne poslastice se nalaze na dvije adrese– Maksimirska 34 i Petrinjska 2.
 


 
Ako su vam dosadile klasične krafne, ponuda na ovim lokacijama će vas sigurno oduševiti. 

izvor: sretna.story.hr

Još vijesti