Rad u call centru vjerojatno je svaki student probao barem jednom

Razvoj umjetne inteligencije je nešto za što smo pretpostavljali da će se dogoditi, a opet smo se toga bojali. Čini se kao da smo tek nedavno gledali znanstveno-fantastične filmove na tu temu. Međutim, sad polako počinjemo živjeti u takvom vremenu. Naravno, u filmovima takve tematike je uvijek prikazan svijet kaosa i katastrofe. Stvarnost ipak nije takva. Srećom.

Ispostavilo se da AI može obavljati mnoge poslove koje inače obavljaju ljudi. Tako je call centar u Pragu kroz svoj komunikacijski sustav uveo umjetnu inteligenciju u svoju platformu. Daktela chatbot može obavljati čak 1.700 razgovora u minuti.

Nime, spomenuta Daktela je chatbot koji je u interakciji s klijentima. Pamti kontekst interakcije, omogućavajući tako korisnicima da lakše i brže pronađu odgovore na složena pitanja, prenosi RTS.

„Naravno da je umjetna inteligencija trenutno u žiži i da može odlično obavljati mnoge zadatke, možda i bolje nego ljudi. Ali mnoge zadatke i nije moguće obaviti uz pomoć umjetne inteligencije. Trenutno je ona idealna za neke jednostavne zadatke, koji već imaju neku strukturu jer joj možete reći kako je struktura pripremljena za neki posao i onda ona to može brže riješiti, a to nije slučaj s ljudima“, rekao je Richard Barr, direktor tvrtke.

Chatbot može obavljati samo jednostavne i strukturirane zadatke

Ovaj chatbot je rješenje koje eliminira potrebu za čitanjem svih elektronskih poruka i drugih tekstualnih komunikacija koje se nalaze u niti.

„Sada imamo chatbotove, voicebotove i možda mailbotove koji su također kanali komunikacije koji se često koriste u obavljanju jednostavnih procesa ili zadataka. Ono što je zaista savršeno je to što oni rade 24/7. Ne morate ih iznova i dugo obučavati kao zaposlenike, jednom kad netko da otkaz. Ne morate ih učiti kako da rade, kako da koriste vaš sustav. Jednom kad naučite bota da riješi problem, on će to bilo kada obaviti savršeno jer je nemoguće da napravi grešku“, ispričao je Barr.

Izvor: RTS.rs

Još vijesti