Galerija Ledeni park je jedna od najomiljenijih adventskih atrakcija Ledeni park 1 Ledeni park 2 +3 Ledeni park 3

Svi fanovi Božića željno očekuju otvorenje adventa. Klizanje je jedna od mnogima omiljenih zimskih aktivnosti, a za sve klizače, i oni koji vole gledati druge dok kližu, stiže jedna dobra vijest. Zagrebačka adventska atrakcija, Ledeni park na Trgu kralja Tomislava započinje 29. studenog, a svečano otvorenje klizališta za građanstvo održat će se u subotu, 2. prosinca 2023. godine umjetničkom revijom na ledu i paljenjem lampica u cijelom parku.

Na dan svečanog otvorenja, 2. prosinca 2023. godine, u blagdanskoj scenografiji Tomislavovog trga, spektakularnom revijom na ledu pod nazivom „Moj Zagreb, tak imam te rad“, klizačice sinkroniziranog klizanja „Zagrebačke pahuljice“ i gosti iznenađenja otvorit će Ledeni park.

Velika novost ove godine je da će se ovogodišnji klizački show na ledu reprizirati i svake srijede na ledu u terminu od 18:30 do 19 sati te će biti besplatan za sve posjetitelje. Bogat glazbeni program s preko 60 DJ nastupa odvijat će se tijekom svih 40 dana trajanja manifestacije. DJ-evi će biti smješteni na vidikovcu iznad centralne ugostiteljske kućice na koji se svatko može popeti i uživati u magičnom pogledu na cijeli park.

Bogata ponuda hrane i pića

Uz samo klizalište, koje se proteže na čak 2000m2, smjestit će se niz ugostiteljskih kućica s prigodnom blagdanskom hranom i pićima. Posjetitelji mogu probati provjereno najbolji božićni punč u gradu, kuhano vino, topli koktel, pjenušac, sok ili pivo.

Ledeni park nudi raznovrsnu ponudu jela za sve uzraste, od tradicionalnih hrvatskih specijaliteta do modernih svjetskih okusa pripremljenih u street-food varijanti poput štrukli, krafni, ribljih specijaliteta, domaćih kobasica, germknedli, fritula i palačinki. Gastro ponuda uključuje 15 adventskih kućica s odabranim jelima i pićima, a organizatori su se potrudili uvrstiti i vegansku ponudu. Jedna od glavnih atrakcija bit će i domaći brend Crofna kao i ponuda poznatog zagrebačkog asian - fusion restorana Jellyfish In Space.

Zanimljive umjetničke instalacije

Ove godine, u suradnji s Muzejom Iluzija posjetitelji će također imati priliku uživati u jedinstvenom iskustvu pod nazivom „Pin Art eksponat - Umjetnost na dodir“. Ovaj inovativni eksponat spaja vizualnu i taktilnu umjetnost stvarajući nezaboravno iskustvo za ljubitelje umjetnosti svih dobnih skupina.

Pin Art nudi posjetiteljima priliku stvaranja vlastitih privremenih skulptura koristeći tisuće pomičnih pinova. Eksponat „Swap Noses“ će zasigurno nasmijati sve uzraste. Njime će posjetitelji imati priliku zamijeniti lice s osobom koja stoji s druge strane eksponata, stvarajući smiješne i neobične vizure. Uz kupnju ulaznice za klizanje, posjetitelji ostvaruju 10% popusta na ulaznicu za odrasle za posjet Muzeju Iluzija.

Posebne pogodnosti za studente

Od događanja na Ledenom parku tijekom trajanja manifestacije organizatori najavljuju poseban program za svečano otvorenje, zabavno druženje sa Svetim Nikolom, poseban program za Badnjak kao i doček za najmlađe na Silvestrovo u podne te doček Nove godine kada će klizalište iznimno raditi do dva sata ujutro.

Cijena klizanja u jutarnjim satima iznosi 3 eura po terminu, a nakon 16 sati 4 eura, dok je najam klizaljki 4 eura. Organizatori su pripremili posebne popuste i pogodnosti za studente, umirovljenike i branitelje, a u suradnji s HŽ putničkim prijevozom svi posjetitelji koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske i svijeta ostvaruju posebne pogodnosti u predočenje vozne karte.

U jutarnjim terminima u tjednu i tijekom vikenda na Ledenom parku održavat će se škola klizanja za djecu, a mogući su i individualni satovi klizanja.

Radno vrijeme Ledenog parka je svaki dan od 10 do 23 sata, a petkom i subotom ugostiteljske kućice otvorene su do ponoći.

Veselite li se ovogodišnjem adventu?

Ukupno glasova:

Još vijesti