vizažistica Mary Phillips

Vizažistica Mary Philips pokazala je jednu novu tehniku šminkanja kojom su cure na TikToku u potpunosti zaluđene.

Ako se pitate tko je uopće ta žena, reći ćemo vam samo da je ona zaslužna za savršeni makeup Hailey Bieber i Kendall Jenner. 

„Underpainting“ tehnika ili tehnika „podslikavanja“ (u doslovnom prijevodu) okrenut će vašu makeup rutinu naglavačke.

U čemu je fora?

Sve smo mi prvo nanosile puder kao bazu, a tek onda kretale s konturiranjem lica. No, zahvaljujući ovoj tehnici, obrnut ćete redoslijed kojim ste navikle nanositi šminku.

 

@makeupbymaryphillips lmk if you have questions! First video please be nice! Lol 🥰 #maryphillipsmakeup #maryphillipshack #contourtechnique #foundationhack #makeuphack ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

 

Mary Philips na svom je TikToku pokazala kako prvo na ključne točke na licu treba nanijeti konture, zatim korektor i highlighter, a tek na kraju se, na dijelove lica koji su ostali prazni, nanosi puder.

„To je kao da polažete kosti ispod kože“, rekla je Mary u svom videu, pokazavši tehniku zahvaljujući kojoj dobivate jedan baš prirodni look.

Uz to što ćete pustiti svojoj koži da diše, ne moramo niti govoriti da ćete uštedjeti na puderu koji ovakvom tehnikom nanosite samo na pojedine dijelove lica, a ne kao do sada – po cijeloj faci, čime smo dobile poprilično „zacementirani look“.

Iako je ovaj način šminkanja popularizirao već devedesetih Kevyn Aucoin, vizažist koji je u svijetu makeup artista prozvan i kraljem konture, na društvenim ga je mrežama u svijetu popularizirala Mary, baš zahvaljujući suradnji s najpopularnijim manekenkama i modelima. Hailey Bieber je ipak zvijezda koja se nametnula kao liderica u svijetu skincarea i čija je „clean girl“ estetika trenutačno totalni trend.

TikTok pun je videova djevojaka koje oduševljeno ponavljaju trik kojem ih je naučila Marry. 

 

@victorialyn The @maryphillips Routine‼️Underpainting seen on @Hailey Bieber @Kendall Jenner & more✨#makeup #beauty #haileybieber #maryphillips #underpainting ♬ French Jazz Cafe (Gypsy Jazz Manouche) - SplashStudio

 

Mary Philips underpainting makeup tehnika tehnika podslikavanja prvo kontura pa tek onda puder prvo konturiranje okrenuti makeup rutinu naglavačke vizažistica Hailey Bieber vizažist Kevyn Aucoin

Još vijesti