Umjetne trepavice

Ako si ikad poželjela onaj dramatičan pogled iz časopisa, ali nisi znala odakle početi, nemaš brige - umjetne trepavice rade veću promjenu nego što očekuješ. Maskara dodaje malo punoće i duljine tvojim trepavicama, ali ponekad jednostavno želimo nešto jače i upečatljivije. Evo gdje dolaze na red umjetne trepavice. Pronaći pravi par i staviti ih može biti izazovno na početku, ali to nije ništa što se ne da naučiti.

Kirsten Addison - 2 Cure su otkrile novi način kako do dugih i uvinutih trepavica – evo što stavljaju prije maskare

Rijetke su cure koje imaju prirodno savršene trepavice. Čak i slavne osobe koje imaju onaj očaravajući i dramatični pogled ga moraju pripisati profesionalnim šminkerima, ali i umjetnim trepavicama. Dobra vijest je da ti ne treba tim stručnjaka za stavljanje trepavica nego to možeš naučiti ovdje, korak po korak.

1. Vizualiziraj kako želiš izgledati
Prvo, odredi koju energiju želiš odašiljati, odnosno koji look ciljaš. Želiš nešto dramatično i upečatljivo? Duže i punije trepavice su tvoj najbolji izbor. Želiš samo malo naglasiti oči? Diskretan „prirodni" par je idealan odabir. I razmisli o ovome, ako imaš puno prostora između linije trepavica i obrva, obično možeš nositi duže, deblje trepavice. Međutim, ako tvoja linija trepavica nije jako udaljena od tvojih lukova, kreni s najkraćom verzijom koju možeš pronaći, izgledat će dramatičnije nego što misliš i neće dodirivati tvoje obrve.

2. Pažljivo mjeri dužinu
Koji god look odabrala provjeri je li duljina trake idealna. Često će umjetne trepavice biti duže od linije kapka pa ćeš ju morati rezati, možda samo mali dio, a moža i pola trepavica. Koristi svoje trepavice kao vodič za duljinu. Prije nanošenja ljepila, drži trepavice pored svojih i koristi nokat da označiš mjesto koje trebaš skratiti, a zatim odreži višak škarama.

via GIPHY

 3. Koristi maskaru
Prije nego što staviš umjetne trepavice, trebaš uviti svoje i nanijeti malo maskare. Pomaže ti da umetne trepavice stopiš s tvojim prirodnim trepavicama. Kada bi stavila umjetne trepavice, a prethodno ne bi nanIjela maskaru na svoje prirodne, to bi moglo izgledati jako ružno, a trepavice bi se čak mogle i odlijepiti.

4. Lijepljenje
Sada je vrijeme za najvažniji dio, lijepljenje trepavica na tvoju liniju trepavica i održavanje njihovog mjesta. Ako koristiš ljepilo, preporučamo ti bijelu verziju koja se suši prozirno. Najbolja je za početnike jer se malo sporije stvrdne, pa imaš vremena prilagoditi položaj i vidjeti koliko su blizu tvojim trepavicama. Nanesi ljepilo na traku i pomiči je naprijed-nazad otprilike 15 sekundi dok se ljepilo malo ne zasuši.

5. Nanošenje
Kada nanosiš trepavice, pogledaj dolje u ogledalo ispod brade i nanesi svoje umjetne trepavice tik iznad svoje linije trepavica. Gledanje dolje spriječit će te da dodirneš svoje prirodne trepavice kad lijepiš ili magnetiziraš trepavice. Ako imaš problema s nanošenjem koristeći samo prste, uvijek možeš koristiti pincetu, samo pazi da se ne ozlijediš.

Sada znaš sve trikove savršenih umjetnih trepavica. Nemoj se bojati eksperimentirati i prilagoditi ih svojem ukusu. Stavljanje umjetnih trepavica može biti komplicirano, ali s malo vježbe i puno volje, brzo ćeš postati majstorica.

trepavice umjetne trepavice tutorial

Još vijesti