Šamponi

Imaj na umu da ako ti je kosa ispucala, ne može ju spasiti ništa osim šišanja. Ispucale vrhove više ništa ne može popraviti, može samo trenutačno zagladiti da izgledaju zdravo. Ovo su šamponi koji će pomoći kosi koja je oštećena zbog farbanja, peglanja i drugih loših stvari koje volimo raditi kosi.

Kosu si uništavamo na različite načine i to svaki dan. Od toga da ju redovito svaki dan peglaš, da ju kovrčaš s različitim uređajima, radiš fen frizuru, farbaš ju ili samo češljaš malo silovito. Sve to i puno više šteti tvojoj kosi. Čak možda i više nego što misliš. Nemoguće je nekada izbjeći korištenje svega što joj šteti, ali najbolje što tada možeš napraviti je da koristiš pri pranju proizvode koji će joj pomoći, a ne još dodatno odmoći. Koji šampon koristiti ako ti je kosa oštećena? Za početak, sve ovisi o tome koliko je situacija kritična i naravno, koji je tvoj tip kose. Nije baš svejedno je li ti kosa suha ili masna jer odabir pogrešnog šampona može stvoriti dodatne probleme. Ovo su šamponi za oštećenu kosu koji će ti najviše pomoći i vratiti ju u život.

1.Herbal Essences: Honey & Vitamin B
Imamo na ovoj listi neke skuplje i jeftinije šampone, a krećemo s jednim koji ima pristupačniju cijenu. Jer ipak su to šamponi kakve ćemo češće kupovati. Iako neki govore kako Herbal Essences nije dobar šampon, ovaj za oštećenu kosu ima itekako pozitivne recenzije. Od preko 6000 recenzija, 99% njih je pozitivno. Pozitivna stvar ovog šampona je da nema štetne sastojke kakve ima dobar dio ostalih šampona. Pa ako tražiš neki s boljim sastojcima, ovaj je taj.

2.Olaplex No. 4 Bond Maintenance
Sigurno si već čula za Olaplex jer je bio jedan od najpopularnijih proizvoda na TikToku prošle godine. Hvalili su ih svi na sve strane i rekli bismo s razlogom. Ovaj će dati tvojoj kosi drugu priliku. Pomoći će oštećenoj kosi da se vrati u život i da ne izgleda kao slama. Cure koje se često farbaju, ili još gore – blajhaju, znaju koliko im kosa može izgledati očajno. Ovo je nešto što će pomoći popraviti situaciju.

 

 

3.Mielle Rosemary Mint Strengthening
I dok svi pričaju o Mielle ulju za rast kose koje se stavlja na tjeme, isti brend ima i dobar šampon za pomoć oštećenoj kosi. Ima puno sastojaka koji su prirodni i organski ako izbjegavaš proizvode s previše kemije. Kosa će ti od njega biti mekana i nahranjena, a učinit će i da bude snažnija, da manje puca. Vezano za to, odmah će ti i bolje rasti. Jedini je minus što ima eterična ulja koja bi mogla iritirati tjeme ljudima koji imaju osjetljiviju kožu.

pranje kose Šamponi koji imaju najbolje recenzije: Za ovih 7 stižu samo riječi hvale i ocjene 5

4.Shea Moisture Strengthen and Restore
Suha i osjetljiva kosa će s ovim šamponom biti nahranjena. Oni koji se malo bolje razumiju u sastojke šampona tvrde da ovaj šampon ima dobre sastojke. Cure koje imaju kovrčavu kosu također mogu baciti oko na ovaj šampon, mogao bi im biti novo otkriće. Neke recenzije čak kažu da im je od ovog šampona i kosa počela brže rasti i da su imali osjećaj da im je kosa gušća.

 

 

5.L'Oreal Paris Elvive Total Repair 5 Repairing Shampoo
Za cijenu koju ima, ovaj je šampon super. Nemoj očekivati rezultate kakve bi dala neka profesionalnija linija šampona, ali svejedno rezultati nisu zanemarivi. Ovo je samo jedan od L'Oreal proizvoda na našoj listi. Ljudi koji kosu uništavaju farbanjem, peglama, kovrčanjem…ovaj šampon će pomoći da ti se kosa ojača i da ne izgleda uništeno.

6.Kérastase Resistance Bain Force Architecte Strengthening
Uz Olaplex, ovo je jedan od skupljih brendova o kojima se priča da su jako dobri. Pa jesu li? Rekli bismo da jesu. Pogotovo ovaj za oštećenu kosu. Sadrži keratin, ceramide i pomoći će da oštećena kosa izgleda bolje i da se oporavi, a može potencijalno potaknuti i rast kose. Pogotovo ako ćeš ga koristiti redovito svaki put kada pereš kosu. Vidjet ćeš da se ispucali vrhovi neće pojavljivati tako brzo kao inače. Jedina mu je mana cijena.

 

 

7.Nexxus Keraphix Damage Healing Shampoo
Ako igdje ikada budeš imala priliku doći od ovog šampona, zapamti ga kao nešto što nećeš požaliti ako uzmeš. Obnovit će kosu i dati joj život, a i cijena mu je pristupačna. Mana mu je što ga nije toliko nabaviti ako živiš u Hrvatskoj.

8.L'Oreal Paris Elvive Dream Lengths Restoring
Nekima super, nekima loš. Još jedan od onih šampona oko kojih se lome koplja. Ima sastojke koji su dobri i koji će te nahraniti kosu, možda ne toliko kao neki skuplji, ali za cijenu, radi dobar posao. Jedan je od drogerijskih verzija šampona za oštećenu kosa koji će stvarno nešto i napraviti. Mana: neki se žale da im je mastio kosu i morali su ju češće prati.

 

 

9.OGX Extra Strength Damage Remedy
Osim što je dobar za kosu, ovaj šampon ima i fenomenalan miris. Nema nikakve štetne kemikalije i dobar je za sve tipove kose. Uz to, dobar je i za oštećenu kosu i učinit će ju mekanom, sjajnom i glatkom. Nemoj ga početi koristiti kada je već kasno, koristi ga na vrijeme i kosa će ti dulje izdržati bez da ispuca.

Plava kosa Ljubičasti šampon koji plavuše obožavaju: Jedan ima preko 60.000 pozitivnih recenzija

šamponi šampon za oštećenu kosu nahraniti kosu recenzije pozitivne recenzije preporuke obnoviti kosu manje ispucali vrhovi

Još vijesti