Dua Lipa/Hailey Bieber

Koja cura nije barem jednom došla u sukob sa svojom mamom zbog onoga što je obukla? Kako se povijest ponavlja, vrlo vjerojatno je i vaša baka imala prigovor na vašu majku zbog njenih modnih odabira.

To je jednostavno tako: sukob generacija skoro u svemu pa tako i kod pitanja smisla za modu. Pa koji su to trenutačno toliko popularni trendovi, koje vaše mame baš nerviraju.

U što se to vi oblačite, a zbog čega se njima diže kosa na glavi, kad vas vide?

Hlače niskog struka

Nema tu nikakve dvojbe zašto vaše mame uglavnom ne vole vaše hlače niskog struka. Prvo, strah ih je da ćete se prehladiti. Drugo, prije mnogo mnogo godina, vaše su mame nosile baš takve hlače, sve do jednog trenutka u kojem su one proglašene antitrendom. Mnogim curama hlače niskog struka nisu stajale i možda im je bilo teško ugurati svoje obline unutra, ali su ih nosile jer je to bilo tada „in“.

 

 

Crop top majice

Među listi najomraženijih modnih odabira, vaše bi mame zasigurno izdvojile crop top majice. Ako ste to još obukle u kombinaciji s hlačama kratkog struka, ona već predviđa kako ćete završiti kod doktora zbog upale bubrega.

 

 

Kratko rezane jakne

Mi ih obožavamo zato jer se njihova skraćena silueta odlično spaja s hlačama ili suknjama visokog struka. No naše dobre mame će samo još jednom biti zabrinute za naše zdravlje. Vjerujte da se pitaju koja je svrha jakne ako vam ne grije leđa, struk ili trbuh.

Vidljivo donje rublje

Vaše mame su odrastale u uvjerenju da je pokazivanje donjeg rublja neukusno. Nosile su tzv. nevidljive gaćice ili one bez šavova, grudnjake bez naramenica, samostojeće ili ušivene u haljine. Da, cure i žene su se svih ovih godina trudile sakriti donje rublje, dok je u posljednje vrijeme pokazivanje donjeg rublja postalo totalno in, što na crvenim tepisima, što na modnim pistama, ali i među trendseterima u svijetu društvenih mreža.

Lily James i Scarlet Johansson Više ih ne moramo sakrivati ispod svečanih toaleta: Grudnjaci koji proviruju ispod odjeće novi su trend

Odjeća s dubokim izrezima

„Cut-out“ trend zahvatio je naše ormare pa tako imamo bodije, majice, haljine i druge odjevne predmete s dubokim izrezima. Možda biste vi baš u nečem takvom htjele u školu, a mama vam ne dopušta pa eto svađe. No, poslušajte ipak mamu i takvu odjeću ostavite ipak za neke druge prigode.

 

 

Kroksice

Njima su to jednostavno ružne natikače, a nama jedne od najpopularnijih obuća. I dok se vi možete najnormalnije zamisliti kako u njima šećete ulicom, vaša mama ih možda vidi samo kao nešto što bi nosila u kućnom okruženju.

Kroksice Brend najpopularnijih ružnih natikača na svijetu izbacio novu kolekciju: Ovo su Barbie kroksice

Mini naočale i mini torbice

Možda to vašu mamu toliko ne nervira, ali smatra kako su obje stvari poprilično beskorisne. U malu torbu ne možete ništa staviti, a male naočale neće zaštititi vaše oči od sunca. Tako da one baš ne razumiju tu estetiku. Ne zaboravite kako su vaše majke godinama nosile naočale kojima su prekrile cijelo lice pa im je sve ovo skupa malo čudno.

Jorts hlače

Riječ „jorts“ dolazi od kombinacija riječi „jeans“ i shorts“, a uglavnom su to one traper hlače koje su duljine malo iznad koljena, uglavnom široke. Te su se hlače nosile ranih 2000-tih i kasnije su ih modni stilisti proglašavali među jednima od najružnijih trendova.

 

 

 

Modni trendovi modni trendovi koje stariji mrze modni trendovi koje mame mrze visoko rezane jakne traperice niskog struka Donje rublje sukob generacija

Još vijesti