Ljetni makeup trendovi 2023

Čini se da se ljeto, nakon svih onih hladnih i kiših proljetnih epizoda – napokon vratilo. A novo godišnje doba prava je prilika da isprobamo nove boje i da malo promijenimo našu makeup rutinu.

Koji su to trendovi u šminkanju koje ćemo viđati na društvenim mrežama i na ulicama narednih nekoliko mjeseci? Očekuje nas puno boja, a definitivno ćemo biti inspirirani omiljenom lutkom Barbie i mitskim morskim bićima - sirenama. 

1. Mermaidcore trend

Proteklih smo mjeseci svi s nestrpljenjem iščekivali film o Maloj sireni, a negdje u međuvremenu mnogo je cura na društvenim mrežama prigrlilo mermaidcore estetiku odijevanja. Baš kao što u svoje dnevne outfite želimo unositi bisere, školjkice i mrežaste tkanine koje nas podsjećaju na ribarske mreže, tako smo mermaidcore trend preselile i na makeup. Pa kako se našminkati ovog ljeta da izgledamo poput sirena? Trebat će vam samo malo više sedefastih i svjetlucavih sjenila na očima u plavim i zelenim nijansama. Kada idete u noćne izlaske nemojte zaboraviti niti šljokice, jer prave sirene sjaje. 

 

 

2. Barbiecore trend

Koja to od nas nije željela kao djevojčica postati poput omiljene lutke Barbie? Ove ljetne sezone možemo ostvariti svoj san. Dok iščekujemo film „Barbie“ u kinima, ružičasta boja postaje apsolutni trend, koji nije zaobišao ni šminku. Ovog ljeta možete koristiti sve nijanse ružičaste, na vašim obrazima, usnama i očima. Ružičaste jednostavno nikad previše. 

 

 

3. Tuš ili olovke za oči u veselim nijansama

Možda ste navikle na oči nanositi klasični crni tuš ili eventualno smeđi. No u sklopu mermaidcore i barbiecore estetike, ovog su ljeta tuševi u boji pun pogodak. Možete koristiti neonske ili pastelne tonove a za još bolji učinak nanesite i maskaru u boji na oči. Plava i zelena, ružičasta i ljubičasta, narančasta i crvena – kombinirajte boje, pustite mašti na volju.

 

 

 

4. Sjajne i obrubljene usne

Ovo će biti odlično, kako za dnevni, a posebice i za večernji makeup. Usne obrubite olovkom, a unutrašnjost ispunite svjetlucavim sjajilom.

 

@gissyyav brown lip combos >>>> #fyp #foryou #lipcombo #liptutorial #brownlipcombo #makeup ♬ Yo Voy - Zion y Lennox

 

5. „Cloud skin“

U doslovnom prijevodu „oblačna koža“, znači novi povratak mat puderu. Sjajna glazirana koža i dalje je hit, no u ljeti, kad se više znojimo i kad se koža više masti, potrebno nam je nešto što će ipak fiksirati puder i držati ga postojanim u toku dana. Ovo uključuje upotrebu matirajućeg pudera, ali ne na cijelom licu već samo na ključnim točkama poput T-zone, koja se uobičajeno najviše masti, dok obrazi i ostatak lica ostaju zdravi i sjajni.

 

@kristinaamcnabb Trying the “cloud skin makeup” aka soft matte skin with lots of blush 💞☁️ (listing products in the comments) #makeup #fypシ #cloudskinmakeup #softmattemakeup #kyliejennermakeup #blushtrend #trendingmakeup ♬ die for you remix - dee

 

 

 

 

makeup trendovi 2023 ljetni makeup trenodvi 2023 barbiecore estetika barbiecore makeup mermaidcore makeup našminkati se poput sirene našminkati se poput barbie

Još vijesti