Cura s lijepom kosom

Pranje kose je nešto što mnogima nije draga aktivnost, ali ako ti je kosa masna i ne izgleda dobro, nemaš izbora. Nekima se kosa masti više nego drugima, a ako je tvoja spremna za pranje doslovno svaki drugi dan, onda su ovo savjeti za tebe.

Ostaviti masnu kosu nije opcija. Jedan dan možda možeš napraviti neku frizuru koja će to sakriti ili staviti šampon za suho pranje. Kada ti se kosa masti kao luda i jedva prođe jedan dan od pranja, a ona je već spremna za sljedeće, to može postati iritantno. Najbolje je ne prati kosu svaki dan jer tako se s lasi skidaju prirodna ulja i kosa postaje više lomljiva. Ipak, nekada nemaš možda izbora. Ako se i tvoja kosa prebrzo zamasti, možda je u nečemu od ovoga stvar i ako samo prestaneš ili počneš raditi nešto od stvari s liste, možeš popraviti stanje. Vrijedi probati!

Matilda Djerf Kada ti kosa visi i izgleda tanko: 8 trikova kako joj dati volumena da izgleda bujnije

1.Nemoj stavljati nikakva ulja na korijen kose
Iako na ulju možda piše da se može staviti na cijelu dužinu kose, ti radije nemoj. Stavljaj od sredine prema dolje, a korijen kose pusti. Jasno je da će ti ovakav proizvod odmoći i samo dodatno učiniti kosu masnijom. Ulja mogu biti dosta teška i mogu ti spljoštiti kosu kod korijena pa će i izgledati masnije nego što je jer nema volumena.

2.Koristi proizvode za svoj tip kose
Bitno je koristiti proizvode za svoj tip kose. Imaš masnu kosu i trebaš gledati koji su šamponi namijenjeni za taj tip kose. Možda neće biti onaj koji želiš, ali nema smisla kupovati šampon po tome kako miriše ili kako izgleda bočica. Kosa će ti izgledati bolje ako koristiš proizvode namijenjene za njen tip.

3.Nauči raditi frizure za masnu kosu
Frizure za masnu kosu su tvoji prijatelji. Bilo kakve zategnute punđe, repovi, sve što će zamaskirati masnu kosu i učiniti da izgleda kao da si samo stavila više gela – to su super frizure. Ima ih na TikToku hrpa!

Nisi stigla oprati kosu? Isprobaj 13 savršenih i laganih frizura za one dane kada ti je masna kosa Dvije polu-punđe Zalizani valoviti rep Punđa i valovita kosa +10 Poluvisoki zalizani rep s raspuštenim šiškama

4.Šamponiraj kosu dva puta
Duplo se šamponiranje kose ne preporučuje ako kosu pereš svaki dan ili čak i svaki drugi dan – tada je bolje da se držiš jednog šamponiranja. Ali kada ju odlučiš pustiti malo dulje bez pranja, stavi šampon dva puta. Kosa će ti se bolje očistiti i može samo pomoći.

5.Kada se tuširaš stavi na glavu kapicu za tuširanje
Ne želiš da vlaga dođe do tvoje kose jer će onda početi brže izgledati masno. Smiješno je, ali kapica za tuširanje može pomoći s ovim problemom. Kada se tuširaš sveži kosu ispod nje u punđu.

6.Koristi šampon bez sulfata i hladniju vodu
Kada pereš kosu, bolje ju je prati s hladnijom nego super toplom ili vrućom vodom. Može ti se i zbog toga još brže mastiti. Iako su šamponi sa sulfatom dobra stvar, nisu za one kojima se kosa jako brzo masti. Iako je pranje kose prilično jednostavna stvar koju svi znamo raditi, ovakve male razlike kod pranja mogu poboljšati stanje.

7.Regenerator stavljaj samo na vrhove i ne pretjeruj s količinom šampona
Regenerator ne ide na cijelu kosu. Ako ćeš ga stavljati punom dužinom, šanse su dobre da će brzo kosa izgledati masno. Samo na vrhove. Osim toga, ne bi trebala pretjerivati s količinom proizvoda koje koristiš kada pereš kosu. Previše šampona može pomoći da se kosa brže masti. Upravo je zato dobra ideja uvesti duplo pranje jer ako staviš manje šampona, neće se tako dobro pjeniti u prvom pranju, ali u drugom bude. Bolje tako nego u jednom pranju staviti tonu šampona.

Kosa masna kosa brzo se masti savjeti za masnu kosu kako prati masnu kosu da se manje masti da ju treba rjeđe prati

Još vijesti