Nike tenisice

Obuća koja je tvrđa i glomaznija često bude problematična kada ju se počne nositi. Pogotovo ako imaš nježna i osjetljiva stopala i sve te živo nažulja. Posebno će to onda biti problem s obućom koja sama po sebi nije najudobnija.

Marte, čizme, gležnjače, razne cipele ili štikle, sa svakom obućom postoji mogućnost da će te nažuljati i tako svaki put kada taj par nosiš. Jako nezgodno! Kupiš novu obuću, sva si sretna i onda jednom nosiš i dobiješ takve žuljeve da te cipele možeš zaboraviti na neko vrijeme dok svi žuljevi i ozljede ne zacijele. Mrzimo kada nam se to događa, ali nam se već i toliko puta dogodilo da imamo neke male trikove kako riješiti taj problem. Ima načina kako razgaziti obuću koja te žulja i da od neudobnog komada postane nešto što ćeš bez problema nositi svaki dan. Treba ti strpljenja i par trikova! Strpljenje ćeš morati nabaviti sama, a trikove ti donosimo mi.

Slika nije pronađena Kako nositi štikle, a da ne umireš od boli? Postoje trikovi zbog kojih će ti biti udobnije

Trik 1: Nosi ih po doma na deblje ili duple čarape
Očisti ih i nosi po kući. Svaki dan po malo i po nekoliko puta. Svakako probaj učiniti da ti stopalu bude što udobnije. Trikovi koji su najrašireniji i koji pomažu su da obuješ duple čarape ili ako imaš neke deblje, da obuješ njih. Manje su šanse da će ti se tako noga ozlijediti dok ih nosiš, a i malo ćeš ih raširiti i oblikovati po svojoj nozi.

Trik 2: Maži ih iznutra s Nivea kremom
Jedan trik koji smo naučili je da tu obuću svaki dan iznutra mažemo najobičnijom Nivea kremom. Nije dosta samo jednom, treba više puta. To će pomoći da se obuća malo omekša, a čim omekša, i tvojoj će nozi biti udobnija i neće te žuljati. Kad se god sjetiš, malo ih namaži. Ovaj trik možeš kombinirati s ostalima.

Trik 3: Stavi uloške
Za ovo smo se već uvjerili da može pomoći. Kupi bilo kakve uloške u dućanu, ne moraju biti nikakvi posebni, samo neki koji nisu tanki kao papir. Stavi ih u obuću koja ti stvara probleme i pokušaj ih nositi tako. Ulošci će pomoći da ti noga u njima bude mrvicu više, a to je nekada dovoljno. Uz to, učinit će i da te cipele budu udobnije.

Trik 4: Stavi u cipelu preko noći limenku ili novine
Jedan trik na koji smo naletavali na internetu je i da se preko noći u cipele koje rade probleme stavi primjerice limenka soka ili novine. Zapravo, ovo možeš staviti u njih i preko dana kada ih ne nosiš. Trik bi trebao pomoći na način da će malo raširiti obuću i tako ju učiniti udobnijom za nošenje.

Trik 5: U zamrzivač!
Sigurno ti nikada nije ni palo na pamet staviti cipele u zamrzivač, ali za sve postoji prvi put. Postoji jedan trik koji zvuči čudno, ali koji radi. Dvije vrećice sa zipom ili bilo kakve druge koje se daju dobro i skroz zatvoriti treba napuniti s vodom i svaku vrećicu staviti u jednu čizmu, tenisicu ili cipelu koja te žulja i tako ih staviti preko noći u zamrzivač. Ujutro kada ih izvadiš, ostavi ih prvo malo vani da se rastopi led iz vrećica i onda vrećice izvuci iz obuće. Ovo pali kod kožne obuće, samo treba jako paziti da voda iz vrećica ne procuri u obuću.

kako razgaziti obuću žuljanje novih cipela razgaziti tenisice trikovi savjeti da obuća bude udobnija Što napraviti

Još vijesti