Štikle

One cure koje mogu nositi štikle bez boli, ili ako trpe tu istu bol, su apsolutne sretnice! Nema gore situacije nego kada želiš izgledati lijepo, pa obuješ lijepe štikle, ali u njima ne možeš izdržati niti pola sata od količine boli. Upravo zbog toga su ove cure koje smo prethodno naveli apsolutne sretnice.

Štikle istovremeno predstavljaju možda najljepši modni komad, a istovremeno i najveću noćnu moru. Mnoge cure jednostavno odustaju od njih zbog količine boli koju nanose, pa se ipak odluče za drugu obuću koja nije na petu. No, bol nam ne bi trebala predstavljati razlog zbog kojeg smo štikle jednostavno izbacili iz ormara, a pogotovo zato jer se možemo koristiti nekim trikovima koji nam olakšavaju njihovo nošenje.

1.Razmišljaj o načinu hodanja

Način hodanja može biti samo jedan od razloga zašto te bole noge kada hodaš u štiklama. Kada imaš štikle, prilikom hodanja se ne bi trebala potpuno osloniti niti na petu, niti na prednji dio stopala, već bi trebala tijekom koraka zagaziti punim stopalom i na taj način nećeš prebacivati težinu samo na jedan dio koji bi te kasnio mogao boljeti.
2.Hodaj u njima po kući

Ako si želiš olakšati muke na dan kada trebaš nositi štikle, bilo bi dobro da ih prvo nosiš po kući i na taj način ćeš ih razgaziti dovoljno i izbjeći krvave žuljeve. Osim toga, preporučljivo je da si staviš i neke deblje čarape ako ćeš hodati po njima u kući jer ćeš ih uz pomoć njih još dodatno razgaziti. 3.Izaberi one koje odgovaraju tvojim prstima


via GIPHY

Zvuči glupo, ali trebala bi pripaziti kod odabira štikli jer ne odgovara isti model svima zbog veličina i oblika prstiju na nogama. Ukoliko imaš širu nogu, a samim tim i šire prste, ne bi trebala nositi štikle na špicu jer su one naprijed podosta uske i to bi ti moglo izazvati dodatne bolove. No, ako imaš usku nogu, moraš paziti da odabereš i usku štiklu s prednje strane kako ti se ne bi napravili žuljevi jer ti noga pleše u cipeli.

 

4.Deblja peta je uvijek bolja solucija

Za one cure koje baš teško podnose bol, ali svejedno žele nositi štikle, debela peta i platforma predstavljaju odlične solucije. To i dalje nije garancija da te noga neće boljeti, ali su puno udobnije i stabilnije od cipela bez platforme, i od onih koje imaju tanku petu.
5.Ulošci za štikle


via GIPHY

Danas postoje razni ulošci za štikle koji svakako olakšavaju njihovo nošenje, a oni dolaze u raznim oblicima – od onih koji su namijenjeni za cijelo stopalo, do onih koji su namijenjeni samo za petu kako ne bi imale neugodne boli. U svakom slučaju, mogu poslužiti kao dobro rješenje, pa makar samo taj dan kada nosimo štikle.


6.Zalijepi prste na nogama

Lijepljenje prstiju je jedan od starih trikova koji ublažava bol prilikom nošenja štikli koji očito funkcionira! Stvar je u tome da se u nožnim prstima nalaze mali živci koji utječu na bol u cijelom stopalu, pogotovo između trećeg i četvrtog prsta. Zato je potrebno selotejpom ili nekom trakom zalijepiti treći i četvrti nožni prst zajedno kako bi se uklonio pritisak s tih živaca koji dalje više ne bi trebali uzrokovati bol u stopalu.


via GIPHY

7.Koristi vazelin u kritičnim situacijama

Vazelin može odlično poslužiti ako si već dobila žuljeve i nikako ne možeš izdržati tu bol. U tom trenutku, na mjesto žulja ili otekline, možeš staviti vazelin kako bi smanjio trenje između stopala i pete te barem na kratko uklonio bol ili peckanje izazvano žuljevima.

Pogledajte još:

Kakve će se štikle nositi ove godine: 3 modela će biti apsolutni hit

Kroksice ili voliš ili ne – a sada dolaze i u modelu štikli! Balenciaga predstavlja kroks štikle

Što napraviti kada ti se noga kliže u štiklama ili kada ti je đon od cipela presklizak? Ima rješenje!

Moda nošenje štikli Štikle bol žuljevi

Još vijesti