Slika nije pronađena

Kada neki parfem košta malo više novaca, sasvim će se sigurno na tržištu pojaviti i njegovi lažnjaci. Nekima ne smeta kupovanje i lažnjaka jer to znači i da su jeftiniji, ali ako želiš original, onda pazi da ne padneš na ove trikove.

Svako toliko na društvenim mrežama vidimo da se netko žali jer misli da je kupio fejk parfem na nekoj od internetskih stranica. Da bi bila sigurna kako je parfem koji kupuješ stvarno original, trebaš gledati par stvari. Nije u redu da ti netko proda fejk pod original i ako se to ikada dogodi, skroz je u redu žaliti se. Ipak, puno nas ne zna po čemu prepoznati je li parfem fejk ili ne. Samo zato što ti se čini da mu je miris slabiji ne znači da je fejk – već samo da se tvoj nos naviknuo na taj parfem i onda ga s vremenom počne slabije osjetiti. Koje su pak stvari koje će ti otkriti lažnjak? Gledaj ove detalje.

1.Je li naziv parfema pravilno napisan
Prva i najočitija stvar je naziv parfema. Na lažnjacima će ime biti krivo napisano u smislu da će nedostajati koje slovo ili neka slova biti izmijenjena. Dobro usporedi natpis, od naziva parfema do naziva brenda, slovo po slovo pogledaj je li to to. To može nekada biti neprimjerno jer se na primjer umjesto slova „E“, stavi slovo „I“, a ako je naziv na francuskom i nisi sigurna kako se piše ni čita, možeš ovo previdjeti. Uz to, dobro pogledaj i font slova.

 

 

2.Cijena je puno niža nego što taj parfem inače košta
Čini se kao super prilika! Osim ako nije. Dok je cijena negdje oko 20 do 30% manja, to je u redu, ipak, ako je duplo manja, to je sumnjivo. Pogotovo ako se radi o luksuznim parfemima poput Bvlgarija ili Chanela. Njih ćeš rijetko kada moći uhvatiti u pola cijene jer oni svoje parfeme jednostavno neće sniziti toliko. Čim je cijena puno manja, nešto ne štima. Pogotovo ako je uz to u pitanju neka internetska stranica za koju nikada nitko nije čuo.

3.Koliko je bočica teška i kvalitetno napravljena
Bočica ti također može otkriti je li to pravi parfem ili ne. Samo ju primi u ruku i po težini ćeš odmah znati o čemu se radi. Bočice od original parfema budu teže i napravljene od stakla, dok su one od kopija puno laganije i vidi se da bočica nije staklo već neka lagana plastika. Uz to, baci pogled i na čep. Ako on sjeda pomalo labavo na parfem – fejk je.

 

 

4.Pošpricaj ga i pričekaj par minuta
Dovoljno je 5 minuta da ti parfem otkrije svoje pravo lice. Kada tek pošpricaš, i pravi i fejk će imati isti miris i bit će nemoguće reći koji je koji, ali kroz 5 minuta, sve će ti postati jasno. To je dovoljno vremena da fejk parfem skužiš jer će mu miris kroz tih par minuta postati drugačiji. Pogotovo ako znaš kako pravi miriše, po ovom ćeš lako uočiti kopiju.

Parfemi KVIZ: Koji je parfem baš idealan za tebe?

5.Boja parfema
Ako je bočica prozirna, dobro pogledaj boju parfema na svjetlu. Je li to ta boja? Kod fejk parfema boja može biti malo svjetlija ili tamnija za razliku od pravog. Zato prije kupovine, dobro na internetu pogledaj kako treba izgledati pravi.

 

 

6.Čekiraj barkod
Postoje stranice na kojima možeš provjeriti kodove na parfemima i svoj ostaloj kozmetici. Kada na njih upišeš serijski kod s proizvoda, stranica će ti reći kada je taj proizvod proizveden. Naravno, pod pretpostavkom da se radi o pravom proizvodu. Ako ti ne može pokazati podatke, znaš da je fejk. To će ti otkriti je li tvoj parfem pravi. Dodatak je i što možeš saznati kada je točno proizveden.

parfemi Ženski parfemi kojima dečki ne mogu odoljeti: Ova 3 će ih posebno osvojiti

parfem original ili fejk kako prepoznati razlike

Još vijesti