paž frizura

Otkako je Hailey Bieber početkom godine odrezala svoje duge uvojke, pokrenula je masovni trend pa sve više djevojaka skraćuje kosu i otkriva čari kratke frizure.

Tako je bob u posljednjih nekoliko mjeseci doživio veliki „come back“, dapače mnogi vjeruju kako je će ovaj period biti nova era bob frizura. Trenutačno najpopularnija frizura na svijetu ima svojih nekoliko inačica, a jedna među njima je stigla ravno iz sedamdesetih, a ako pogledamo i dalje u prošlost - čak i iz srednjeg vijeka. 

 

 

Riječ je o tzv. paž frizuri, koju još nazivaju i „pageboy cut“. Karakteristike ove frizure su tupo ošišana kosa do ramena ili nešto kraća, a često puta i s vrlo tupim rezom šiški. Možda se pitate odakle naziv „paž frizura“. Jednostavno je nazvana po onome što se smatralo frizurom srednjovjekovnih paževa, mladića koji su služili na plemićkim i kraljevskim dvorima. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća baš je paž frizura bila odabir mnogih djevojaka, da bi danas, gotovo pola stoljeća kasnije, postala inspiracija za neke nove trendove u svijetu frizura.

Frizeri ovu vrstu boba hvale zbog kameleonske prirode, jer se može i izmijeniti dodavanjem slojeva, ovisno o tome kakvu strukturu kose imate i ovisno o onome što bi najbolje pristajalo vašim crtama lica. Interesantno je da paževska frizura pristaje dobro prirodno ravnoj i prirodno kovrčavoj kosi. Paž može biti elegantan i ravan, ukoliko želite sofisticirani izgled ili pak i teksturiran i razbarušen, ako više volite ležerniji stil.

 

 

Ova svestrana frizura je vrlo laka za stiliziranje. Ponekad šišanje može toliko dobro odgovarati strukturi kose da vam možda neće trebati nikakvi proizvodi za stiliziranje, no ključni alati za oblikovanje ovakve vrste frizure bili bi četka i pjena za kosu, serum ili ulje te eventualno pegla ili figaro (ovisno želite li izravnati ili nakovrčati svoj paževski bob).

 

bob kratke frizure pageboy cut paž frizura paževska frizura frizura paža vrste boba inačice boba novi trendovi u svijetu frizura

Još vijesti