Manikura

Ako ideš na manikuru ili si ju radiš sama kod kuće, jedan od koraka koji će se uvijek pojaviti je oblikovanje nokta. Odluka o tome koji oblik nokti želiš. Hoće li ići u špic, biti manji, dugački, zaobljeni, bademasti, četvrtasti…

Osim što na manikuri trebaš odabrati koju boju nokti želiš, bitno je i kakav ćeš oblik nokta odabrati. Neki oblici izgledaju super na dugim noktima, neki na kratkima, a neki na oboje. Oblik nokta je itekako bitan jer neće niti svakome jednako dobro stajati baš svaki. Ali srećom, onaj oblik koji će ove godine biti najpopularniji, koji već sada nosi hrpetina cura sve više i više, stoji dobro i na duljim i kraćim noktima.

Boje laka za nokte Boje lakova za nokte koje izgledaju skupo – 9 njih zbog kojih ćeš ostaviti potpuno drugačiji dojam

Do sada je bilo hit imati dugačke i četvrtasto zaobljene nokte, oblik nazvan 'oblik lijesa' jer podsjeća izgledom na njega.

 

 

 

 

Činilo se kao da skoro svatko tko radi nokte negdje u salonu, bira većinom baš ovakav oblik. Do sada. Ove godine su se stvari malo promijenile. Izgleda da je curama ovaj oblik dosadio i da se okreću nekim drugima, piše Glamour. Kao prvo, nose kraći nokti, sve manje cura bira jako dugačke.

Manikura Manikura koju nikada ne bi trebala stavljati na nožne prste – ova je samo za ruke

Osim toga, popularni su ovalni oblici. Mali ovalni nokti. Idealni! Neće ti smetati, a možeš ih lako i sama doma oblikovati. Puno lakše nego četvrtaste.

 

 

Ovakvi će i manje pucati, što je samo još jedan plus. Ako su ti prekratki i želiš duge, onda je idealan bademasti oblik. I dalje su zaobljeni, ali se prema vrhu blago sužavaju za razliku od ovalnih koji su samo na rubovima zaobljeni.

 

 

I jedni i drugi izgledaju lijepo i nisu napadni zbog čega se niti ne čudimo da su ih cure počele preferirati.

 

manikura nokti oblik nokta popularno ove godine kakvi se nokti nose

Još vijesti