Znanstveno istraživanje

Složit ćete se s nama da su jedna od najiritantnijih pojava tijekom ljeta - komarci.

Grizu, sišu krv, prenose bolesti i poslije njih nam na koži ostanu one otekline koje svrbe za poludjeti.

Kako bismo se obranili od tih napasti, kupujemo različita sredstva protiv insekata pa čak prskamo i svoju kožu kako bi nas zaobilazili u širokome luku.

No, znanstvenici sa Sveučilišta New Mexico u svojoj su studiji Journal of Insect Science došli do interesantnog otkrića koji parfem ima 2 u 1 učinak. Riječ je o parfemu s kojim ćete mirisati predivno, ali i parfem zbog kojeg ćete komarcima zaudarati i zbog kojeg im neće pasti na pamet da vam se napiju krvi. 

Riječ je o Victoria's Secret Bombshell parfemima.

 

 

Cilj studije bio je razbiti mit da voćni i cvjetni parfemi privlače komarce. Prema provedenim istraživanjima, parfem trebate nanositi svaka dva sata ako želite biti zaštićeni od ovih malih vampira.

Rezultati istraživanja pokazao je kako je Bombshell učinkovitiji u tjeranju insekata od većine sprejeva protiv insekata. 

Naravno da ne ćete kupovati parfem samo kako biste se zaštitile od komaraca, ali ako je to već vaš omiljeni parfem, možete biti sretni, jer vam tijekom ljeta uz njega, neće trebati dodatno sredstvo za zaštitu od komaraca.

Victoria's Secret Bombshell parfemi parfem koji tjera komarce voćni i cvjetni parfemi u borbi protiv komaraca s kojim parfemom otjerati komarce

Još vijesti