Lokot

Imaš upute, a ti trebaš koristiti logiku i razmišljanje da bi došla do konačnog rješenja i da bi otključala lokot. Nije prelagano, ali nije niti nemoguće riješiti. Zadatak je zaludio Twitter!

Kada jednom kreneš rješavati, nećeš moći odustati jer će te cijelo vrijeme kopkati. Zagonetka izgleda lagano, ali nemoj da te to zavara! Trebat ćeš se koncentrirati i mučnuti glavom. O čemu se tu radi? Postoji lokot koji je zaključan i koji se može otključati samo ako se odabere točan pin. Ti trebaš otkriti koji je to točan pin. U zadatku su neke smjernice koje će ti pomoći, ali ima samo 5 smjernica i ne sadrže baš previše informacija.

Matematički zadatak Krava misterij: Matematički zadatak koji se čini lagan, ali ljudi ga ne znaju riješiti

Zadatak je brzo postao viralan i sve se žele okušati u rješavanju. Trebaš odgovoriti koja su tri broja pin i koji je točan redoslijed brojeva. Pa probaj i ti riješiti! Donosimo ti ga u nastavku, a ispod imamo i na hrvatskom. Na kraju članka je rješenje da provjeriš jesi li dobila točan broj (ali nemoj varati i ići gledati rješenje prije nego stvarno pokušaš sama riješiti).

 

 

682 – jedan broj je točan i na pravom je mjestu
614 – jedan je broj točan, ali je na pogrešnom mjestu
206 – dva broja su točna, ali su oba na pogrešnom mjestu
738 – svi su brojevi krivi
380 – jedan je broj točan, ali na pogrešnom mjestu

Najbolje je uzeti prazan papir i olovku i pisati!

Točno je rješenje: 0 4 2.

Razmišljanje Ako točno riješiš ovu zagonetku to pokazuje da ima šanse da si psihopat [TEST]

zagonetka Viralno twitter zaludila internet lokot otključavanje lokota pogodi pin koji je pin

Još vijesti