Tužna djevojka

Sigurno si čula u posljednjih godinu dana da je netko spomenuo retrogradni Merkur i to u negativnom kontekstu. Nitko ga ne voli, a što to uopće je i zašto je tako strašan?

Retrogradni Merkur se uvijek spominje kao nešto loše ili kao izgovor kada se nekome dogodi nešto loše. O čemu se tu radi i što on je? Retrogradni Merkur je razdoblje kada je planet Merkur u retrogradnom kretanju, što znači da se u tom razdoblju čini da se planet krene okretati u suprotnom smjeru. Ne doslovno! U tom se razdoblju, zbog posebnog položaja u odnosu na Sunce, čini da se Merkur okreće unatrag, a ne unaprijed kao inače.

Šišanje Da ti kosa brže raste, šišaj ju na puni mjesec: Ovo su najbolji datumi u 2023. za šišanje

Oni koji vjeruju u astrologiju i da svaki planet utječe na neki dio našeg života, vjeruju i da kada je Merkur u retrogradnoj fazi, okrene nam život malo naopačke. Bude nam teže sporazumjeti se s drugim ljudima jer on navodno utječe na komunikaciju i prijenos informacija. Iako to ne zvuči tako strašno, komunikacija je bitna za naše odnose, bilo s dečkom, prijateljima ili roditeljima i zbog problema u komunikaciji mogu se stvoriti drugi dodatni problemi.

Može doći do svađa, nesporazuma pa čak i prekida odnosa ako sve eskalira. Također, jer se niste dobro razumjeli možeš lako nekome povrijediti osjećaje ili se osjećati frustrirano jer kao da te nitko ne shvaća. Nema šale s retrogradnim Merkurom! Tijekom godine se čak nekoliko puta događa da je Merkur u ovoj fazi. Jedna od njih je počela i sada, 21. travnja i traje do 14. svibnja.

Osim problema s komunikacijom, u ovom razdoblju možeš imati i problema s tehnologijom, kao i prijevozom – bilo da ideš na putovanje ili s javnim prijevozom ili recimo svojim biciklom s kojim često ideš negdje. Na sve te aspekte života utječe Merkur. Ako ti se čini da nešto od toga – komunikacije, tehnologije ili prijevoza, u sljedeći par tjedana ne ide kako treba, kriv je retrogradni Merkur. Ili se barem na to možeš izgovoriti!
 

retrogradni merkur što to je na što utječe kada je astrologija zašto je poseban zašto ga se svi boje utjecaj retrogradnog merkura

Još vijesti