tetoviranje

Tetoviranje je umjetnost, a tetovaže nisu tek obični ukras na tijelu, već najčešće iza njih stoji priča i imaju neko skriveno značenje.

Kako smo u posljednje vrijeme napokon počeli govoriti o temama mentalnog zdravlja, koje su prije bile poprilični tabu, tako se i zaljubljenici u tetovaže odlučuju tetovirati motive i dizajne koji imaju skriveno značenje i podsjećaju vlasnika na nešto bitno; na težak životni trenutak, pobijeđeni strah, savladanu prepreku ili bolna iskustva koja su donijela neku vrstu osobnog rasta i razvoja.

Donosimo vam stoga neke od najčešćih motiva tetovaža, a za koje niste ni znale da označavaju korak na putu do mentalnog zdravlja.

1. Meduza

Tetovaža meduze je simbol preživljavanja, snage i svladavanja napada. Meduza je postala lik koji tetoviraju one žene, a koje su nažalost preživjele neku vrstu seksualnog napada.

 

 

2. Točka i zarez

U gramatici ova interpunkcija znači da je autor odlučio ne završiti rečenicu. U životu pokazuje da je vlasnik tetovaže odlučio ne okončati svoj život ili da želi održati sjećanje na nekog bliskog, a tko je počinio samoubojstvo ili je imao problema sa samoozljeđivanjem. 

 

 

3. Lotosov cvijet

Lotosov cvijet oduvijek se koristi kao simbol duhovnosti. To je toliko divan cvijet koji uglavnom raste iz mutnih močvarskih voda, pa nije li to savršen simbol za uspon i pobjedu svih životnih prepreka?

 

@uwsblvckinktattooz_braam Lotus Flowers for beauty, purity and awakening. #tattoolover #lotusflower #tattoo #lotustattoo ♬ original sound - Tattoo & Piercing Parlour

 

4. „Breathe“ Tattoo

Pravilno disanje je prva stvar koju često zaboravimo u vrijeme napadaja panike i proživljavanja stresova. Ova je tetovaža podsjetnik ljudima što nikako ne smiju zaboraviti dok dođu teška vremena.

 

 

5. Tetovaža serotonina

Serotonin u našem tijelu regulira kemijske procese koji nas čine sretnima. Oni koji pate od depresije, obično pate i od manjka seratonina u svojem tijelu pa to nadoknađuju tetovažom kemijske formule.

 

 

6. Tetovaža leptira

Tetovaža leptira često se koristi kao simbol ljepote i transformacije. Leptir prolazi metamorfozu: od neugledne gusjenice postane predivno stvorenje s krilima. Stoga je ovaj motiv simbol promjena koje se događaju kada prolazimo kroz nešto izazovnog u životu, ali što nas na kraju čini ljepšima i jačima.

 

 

7. Tetovaža feniksa

Tisućama godina ova je mitološka ptica označavala ustajanje iz pepela, ponovno rođenje i nove početke. Čak i ako opet u životu postane teško, opet imate svog feniksa kao podsjetnik, da imate moć u svojjim rukama i da uvijek možete promijeniti svoju sudbinu.

 

 

8. Koi riba

U mitovima i pričama s Dalekog istoka, riba koi je uspjela prijeći kanal Žute rijeke da bi na kraju bila nagrađena i postala zmaj. Zbog toga ova riba simbolizira izdržljivost, svladavanje prepreka, teškoću i konačnu pobjedu nakon svega što se dogodilo.

 

 

tetovaže koje slave mentalno zdravlje tetovaže sa skrivenim značenjem tetovaže kao podsjetnik na životne borbe

Još vijesti