Jesen

Rujan nije mogao ljepše završiti, niti listopad započeti. Temperature su baš idealne, jer nije ni prevruće, niti prehladno. Stoga bi bilo šteta da ovaj vikend provedete u zatvorenom prostoru.

Nakon što napišete zadaću i riješite školske obveze, nemojte se prebaciti na gledanje mobitela, tv-a ili kompjutora. Bit će vremena za to, ali ne ove subote i nedjelje. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako se opustiti ovog vikenda na otvorenom.

1. Pripremite roštilj ili piknik na otvorenom

Zašto ne biste pozvali prijatelje i organizirali druženje uz dobru hranu. Ako još imate i kestene, možete i njih staviti na roštilj.

Jesenske dekoracije u sobi Ususret najšarenijem godišnjem dobu: Slatke male dekoracije za stvaranje jesenskog ugođaja u sobi

2. Idite u šetnju šumom i berbu gljiva

Šetnje šumom uvijek opuštaju i uvijek su dobar način za rješavanje prekomjernog stresa. Kako je jesen ujedno i sezona gljiva, tko zna, možda ćete u šetnji pronaći i pokoji vrganj. Ako već sami niste poznavatelj gljiva, budite oprezni i raspitajte se dobro prije konzumacije istih.

3. Posadite jesensko cvijeće

Iako smo navikli saditi cvijeće na proljeće, pojedine se vrste sade baš u ovo doba godine. Možete primjerice posaditi lukovice tulipana ili zumbula koji će vas iznenaditi na jesen, a sada su za sadnju idealne maćuhice. Možete ih posaditi u svom vrtu ili u neke tegle na balkonu.

4. Odite na kupanje

Ako se ovog ljeta niste nauživali kupanja i plivanja, ovaj je vikend idealan za ovu vrstu aktivnosti. Oni koji su na moru mogu se bućnuti, jer je more još uvijek solidne temperature. Kontinentalci se pak mogu uputiti u neke od mnogobrojnih toplica ili bazena.

5. Biciklirajte

Kad jednom uskoro zahladi, velika većina nas svoj omiljeni „bajk“ sprema na par mjeseci do dolaska proljeća. Prije nego ga pošaljete na zimski san, vrijeme je za avanturu i jesensku vožnju.

6. Planinarite

Živite li blizu kakve planine, a da vam nije fizički ili kondicijski prezahtjevna, mogli biste uživati u tim čarima boravka na otvorenom. Iskusni planinari kažu da nema ničeg ljepšeg od trekinga i planinarenja tijekom rujna i listopada, niti je prevruće, niti je prehladno.

7. Posjetite voćnjak ili vinograd

Sezona je branja jabuka i grožđa pa se opustite u branju i jedenju omiljenih plodova jeseni. 

sunčana jesen sunčani jesenski vikend jesenski vikend na otvorenom što raditi ovog vikenda prijedlozi za vikend na otvorenom

Još vijesti