Dječak Alfie

Reklama koja traje minutu, dobar je podsjetnik kako poanta Božića nije u sjaju, blještavilu ili skupim poklonima. Bit Božića su obitelj i zajedništvo, odnosno ti mali trenuci sreće koje provedemo sa svojim najbližima.

Dok se u pozadini reklame vrti pjesma Becky Hill „Only You“, vidimo dječaka Alfieja, koji kroz prozor svog doma, gleda mamu i njezinu djevojčicu koje provode vrijeme skupa.

Majka mu u tom trenutku predlaže da krene sastavljati svoj božićni popis želja, a on se odmah baca posao. Dječakova lista božićnih želja samo raste, dok je pak njegova majka zabrinuta kako će obaviti sve ono što se nalazi na popisu zadataka i obveza koje mora napraviti prije blagdana.

Alfiejev kilometarski popis želja proširio se cijelom kućom, a ta nas scena simbolično upozorava na grešku koju radimo tijekom blagdana, a to je da se previše fokusiramo na materijalne stvari.

Nakon što je gotov sa sastavljenjem liste želja, Alfie i njegovi roditelji odlaze poslati to pismo Djedu Božićnjaku. No odjednom snažno zapuše i vjetar odnese Alfiejevu listu.

Dječak je toliko razočaran pa ga mama i tata, kako bi ga utješili, vode u McDonald’s, gdje lijepo provode zajedničko vrijeme. Nakon izlaska iz restorana, roditelji ga pitaju što je bilo na njegovoj listi želja, a dječak izvadi posljednji crtež koji mu je ostao: to je slika njega i njegove obitelji na okupu.

 

Doba božićnih reklama polako je krenulo. Uvijek nam dođe milo i toplo oko srca, kad vidimo tako nešto s dobrom poučnom porukom. Protekom godina, božićne reklame pretvorile su se u puno više od pukog predstavljanja brenda ili proizvoda. Postale su prava mala remek dijela koja su postala nezaobilazni dio blagdana.

Voliš li ti gledati božićne reklame?

Božić 2022 božićne reklame mcdonald's McDonaldsova božićna reklama