penny

U nedavnom videu, mlada pjevačica Erika Tham iz Toronta podijelila je s javnošću uznemirujući razgovor s prijateljem koji ju je upoznao s novim, manipulativnim pristupom zavođenju nazvanim „The Penny Method".

Ova taktika, koja se širi među mladima, izaziva zabrinutost zbog svoje suptilne prirode i sposobnosti da žene dovede u sumnju u vlastiti razum.

Tessa Hardin Zašto privlačite toksične veze? Ovo su razlozi zbog kojih uvijek završite s otrovnom osobom

Erika govori kako joj je njezin prijatelj opisao da metoda predstavlja ženu kao kasicu-prasicu, sugerirajući da na početku veze muškarac „hrani" partnericu s novčanicama od 100 dolara. No, kako bi izbjegao napor održavanja visokog standarda, postupno smanjuje ulaganje na 90 dolara. Nakon toga, vraća se na 95 dolara kako bi stvorio iluziju da je žena dobila na vrijednosti, iako on i dalje ulaže manje truda.Ovaj ciklus ponavlja se sve dok žena ne postane zadovoljna i sretna čak i primajući sitniš.

via GIPHY

Ova manipulativna metoda izazvala je zabrinutost među mladima, a Erika Tham iznijela je svoje osjećaje straha prema ovakvom pristupu zavođenju. Ona ističe kako je ova taktika suptilna i može dovesti do toga da žene sumnjaju u vlastite osjećaje i instinkte.
Nakon konzultacija s Erikom, otkriveno je da je njezin prijatelj koristio ovu metodu u prošlosti, ali sada shvaća da je pogrešna. Također, Erika navodi da poznaje i druge muškarce koji primjenjuju ovu taktiku, neki čak nisu ni svjesni da ona ima ime.

@erikatham you learn something new everyday 🙃🙃🙃 #lovebombing #dating #boymath ♬ original sound - erikatham

Na pitanje kako se žene mogu zaštititi od ove metode, Erika ističe važnost prepoznavanja znakova ove manipulacije. „Ono što je tako zastrašujuće kod ove metode jest njezina suptilnost. To je tip stvari koji može dovesti do toga da sumnjate u ispravnost vlastitog instinkta ili da prekomjerno razmišljate. No, kada sam saznala za ovu metodu, prepoznavanje znakova postalo je puno lakše. Zato sam napravila TikTok, željela sam da i druge žene znaju o tome!"

Ovaj novi trend zavođenja izazvao je oštru reakciju u društvenim medijima, ističući potrebu za svjesnošću o suptilnim oblicima manipulacije u svijetu ljubavnih odnosa.

The Penny Method toksična veza tiktok

Još vijesti