Mama s TikToka

Prema nekim istraživanjima u SAD-u, pripadnici generacije Z ne žure toliko s polaganjem vozačkog ispita, kao što su to činile prijašnje generacije. Polaganje vozačkog ispita nekad je bio važan korak prema samostalnosti i ulazak u svijet odraslih, ali očito to nije situacija danas.

Primjera radi, 1983. čak 80% osamnaestogodišnjaka je imalo vozačku dozvolu, dok četrdeset godina kasnije vozački ispit je položilo 61% osamnaestogodišnjaka, kako piše američki portal Upworthy.

Valjda ponukani rezultatima istraživanja, roditelji generacije Z odlučili su se javno požaliti na svoju djecu preko društvenih mreža, iznervirani činjenicom zato što ih moraju posvuda voziti. 

Jedna se mama tako požalila kako su njezinom šesnaestogodišnjem sinu čak kupili i Mustanga, ali on svejedno nema volje sjesti za volan.

Njoj je u svom TikToku odgovorila Meghan, koja objavljuje pod korisničkim računom @wifegoals818. Ona se osvrnula na svog nećaka koji ima 21 godinu koji također nema u planu tako skoro naučiti voziti, a čini se da isto stajalište dijeli i njezin trinaestogodišnjak.

 

@wifegoals818 Replying to @mustangmommaof3 I’m so lost y’all! #driverslicense #whynot #teenagers #fypシ #notdriving ♬ Sneaky Snitch - Kevin MacLeod

 

Meghan za svog sina ima spreman auto, koji samo čeka da dečko navrši potrebne godine za polaganje vozačkog ispita.

„Ali ja to neću trebati. Ti ćeš me voziti ili ću jednostavno zvati Uber“, rekao je sin svojoj mami, zbog čega se njoj doslovce diže kosa na glavi.

Zašto generacija Z ne žuri ili uopće nema u planu polagati vozački ispit?

Više je razloga. Glavna razlika između generacije Z i njihovih roditelja je ta što je želja za izlascima smanjena, uslijed svih mogućnosti komunikacije koje nudi današnja tehnologija. 

Neki objašnjavaju kako su današnja djeca i mladi više ekološki osviješteni pa im se vožnja gradskim prijevozom čini kao prihvatljiviji izbor od vožnje automobilom.

No, mnogi su u komentarima pisali da to što ne žele voziti, ne znači da ne bi trebali naučiti, jer je to važna životna vještina.

 

 

generacija z i vozačka dozvola generacija z ne želi voziti generacija z i vozački ispit polaganje vozačke

Još vijesti