Par promatra zalazak sunca

Mnoge ljubavne veze pokreću se izgovaranjem te dvije magične riječi: „volim te“. Međutim, da bismo ih izgovorili, potrebna je određena doza hrabrosti. Uvijek je negdje prisutan strah da vam na to vaše „volim te“, neće biti uzvraćena ista rečenica i ista emocija.

Pa tko je hrabriji i tko prvi izjavljuje ljubav? Dečki ili cure?

Studija objavljena u časopisu SAGE Journal of Social and Personal Relationship pokazala je da dečki u heteroseksualnim vezama obično prvi kažu „volim te“.
Istraživači su proveli ispitivanje na 3109 odraslih osoba. U studiji su sudjelovale osobe iz različitih dijelova svijeta, konkretnije iz Brazila, Francuske, Čilea, Kolumbije, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva i Australije.

Suprotno stereotipima da su cure emotivnije i da će prije priznati ljubav, globalni tim istraživača otkrio je da će u svim zemljama muškarci prvi priznati ljubav. Francuska je jedina iznimka i tamo su očito cure te koje rade taj veliki korak prve.

Iako obje strane osjećaju ljubav već neko vrijeme, u prosjeku dečkima treba 107 dana da bi izgovorili to što misle. Curama pak u prosjeku treba 122 dana za izjavljivanje ljubavi.

Zaljubljeni par Koliko je iskreno njegovo 'volim te'? 12 gesti koje potvrđuju da te netko stvarno voli

 

tko prvi treba reći volim te priznanje ljubavi

Još vijesti