Dečko i cura u svađi

Nema partnerskog odnosa u kojem prije ili kasnije nema nekih svađa ili trzavica.

Možda ste se naljutile i iživcirale zbog njegovog ponašanja, uputile mu svakakve riječi zbog onog što je napravio i nazvale ga „budalom“ i „idiotom“ (možda i svakakvim gorim izrazima).

Naravno, on se naljutio. Pa ako se upravo nalazite u takvoj situaciji, pokažite mu rezultate jednog istraživanja kojim ćete mu potvrditi da je čak i znanost na vašoj strani i da se nema razloga uvrijediti.

Studija objavljena u British Medical Journalu došla je do otkrića o velikoj razlici u ponašanju među spolovima. 

Testirali su tzv. „teoriju muškog idiota“ i otkrili kako su dečki skloniji upuštati se u svakakve lude i nepromišljene poduhvate zbog kojih nastradaju. Tako ćete više muškaraca nego žena naći u ambulantama hitne pomoći i bolnicama, zbog svakakvih zadobivenih ozljeda do kojih je došlo, jer su se nekome željeli dokazati.

Znanstvenici su primijetili kako muškarci puno češće od žena završavaju sa smrtnim ishodom, zbog svakakvih glupih vratolomija koje izvode.

Nisu muškarci manje inteligentni od žena, dapače - IQ nam je zapravo približno jednak. No, kako autori studije kažu, puno je vjerojatnije da će napraviti neke besmislene stvari, upustiti se u lude rizike, kako bi se kasnije mogli pohvaliti svojim avanturama.

Zato žene u prosjeku i dulje žive, jer nisu sklone rizičnom ponašanju.

teorija muškog idiota dečko budala dečko idiot dečki skloniji rizičnijem ponašanju

Još vijesti