Promocija

Željeli biste se baviti influencanjem, a ne znate odakle biste počeli ili želite studirati, ali nemate baš jasnu viziju što uopće upisati?

Ako imate sklonost prema društvenim mrežama, ako volite kreirati sadržaj za iste, jedan bi vam fakultet u Irskoj mogao ponuditi smjer baš kakav vam treba.

Southeast Technological University u Carlowu od iduće akademske godine 2024./2025. nude po prvi puta fakultetski smjer za influencera, odnosno studij za stvaranje sadržaja na društvenim medijima. Kako piše BBC, kolegiji će pokrivati sve; od audio montaže, kreativnih digitalnih medija te marketinga na društvenim mrežama. Studenti će stjecati vještine koje treba imati jedan samozaposleni infuencer, ali će učiti i kako stvarati sadržaj za druge tvrtke ili organizacije.

Kako je u influencanju budućnost, fakultetski smjer će upoznavati studente s trendovima i idejama na društvenim mrežama i platformama poput TikToka, Instagrama, YouTubea i drugih.

„To je područje koje traži specifičan skup vještina. Oslanja se na postojeće medijske, PR i marketinške vještine, ali je ipak samo po sebi novo područje“, rekla je Eleanor O'Leary, predavačica na sveučilištu.

Influencerice Željeli biste postati Instagram ili TikTok zvijezda? Horoskop otkriva kakvim influencanjem se možete baviti

Kako je ova profesorica rekla, ponekad ljudi postanu influenceri sasvim slučajno. Cilj ovakvog studija je naučiti studente o tome kako zadržati publiku, ali i kako surađivati s poduzećima, kako bi svoj posao znali unovčiti.

Prema istraživanjima provedenima u SAD-u, jedan od četiri Amerikanaca generacije Z želi postati influencerom.

Znate kako su se starije generacije često puta s podsmijehom znale odnositi prema zvijezdama društvenih mreža i pitati se što je to uopće influencanje i što influenceri rade. No, ovaj fakultet u Irskoj omogućit će da i influenceri imaju svoju diplomu, baš kao npr. doktori ili inženjeri, tako da ih nitko više neće moći omalovažavati s pitanjem: „kakvo ti je to uopće zanimanje“.

 

fakultet za influencera influencer s diplomom faks za influencere što studirati za influencera Irska fakultet u irskoj za influencera

Još vijesti