Naručivanje u restoranu

Ne znamo jeste li baš čuli za pojam i termin „anksioznost od naručivanja menija“, ali zasigurno ste to doživjeli barem jednom.

To je ono iskustvo dok razmatrate veliki izbor i ponudu na restoranskom meniju. Ne znate što biste odabrali, pod stresom ste, a dok vi razmišljate, drugi ljudi su iznervirani vašom neodlučnošću i odugovlačenjem.

Prema jednom istraživanju, koje je provela agencija za istraživanje tržišta One Poll, a koju je naručio Avocado Green Mattress, čini se da od ove „dijagnoze“ boluje puno mladih ljudi.

U SAD-u je na 2000 odraslih provedena anketa, kojom je dokazano kako će mladi, odnosno 41% generacije Z i nešto starijih milenijalaca, imati tjeskobu i anksioznost prilikom naručivanja hrane. S druge strane, čini se kako generacija „boomera“, nema problema s tim. Oni uglavnom znaju uvijek što žele (ili ne žele) naručiti.

Tako će mlađe generacije dopustiti drugima da naruče prve, kako bi si kupile malo vremena ili da barem vide što su drugi dobili.

Ono što mlade muči kod naručivanja menija je kakav će biti okus pa kolika je cijena. Još jedan od važnih faktora prilikom naručivanja je vrijeme koje je potrebno za pripremu hrane, ali i kakav je utjecaj hrane na okoliš.

strah od naručivanja menija anksioznost od naručivanja menija anksioznost od naručivanja u restoranima generacija z i anksioznost generacija z i anksioznost od menija

Još vijesti