Neugodnjak

Opće je poznata činjenica da neugodne situacije koje su prikazane u filmovima i serijama nisu baš slične onima u stvarnome životu. Sve je to nekako preuveličano kako bismo se nasmijali.

No, u životu smo svi iskusili neke neugodne situacije kada nam je pred drugima postalo neugodno i to tako da bismo najradije u zemlju od srama propali ili se barem sakrili u neku mišju rupu.

Mi smo skupili par najčešćih neugodnih situacija koje se ljudima događaju, a dok budete prolazili kroz naš popis, moći ćete se zasigurno i iz svog života prisjetiti neke takve nemile dogodovštine.

1. Autocorrect

Automatsko ispravljanje poruke može u potpunosti transformirati značenje poruke od izvornog. Srećom da sada većina aplikacija za dopisivanje ima mogućnost poništavanja slanja poruka, no najgore je kada niste dovoljno brzi da obrišete tu sramotu koju ste poslali npr teti ili dečku koji vam se sviđa.

2. Slanje poruke krivoj osobi

Najnezgodnije je kad pošaljete poruku ili email osobi, a ako ta poruka nije bila namijenjena njihovim očima, npr. slučajno ste poslali mami poruku koja je bila namijenjena vašem dečku. Još je gore ako napravite screenshot razgovora i greškom pošaljete toj osobi s kojom ste se dopisivali. Onda ona automatski zna da ste je planirali tračati.

3. Slučajno lajkanje na društvenim mrežama

Tko nikad nije stalkao? Tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen. Dok tako istražujemo i kopamo po životu osobe koja nam se sviđa ili ne sviđa, zna se dogoditi da slučajno opalimo i lajk na neku sliku ili objavu tamo još iz 2018. Onda to brzo ispravljamo i držimo fige da osoba koju uhodimo u to vrijeme nije bila na društvenim mrežama.

4. Spoticanje u javnosti

Dobro da barem nismo zvijezde na crvenim tepisima pa naši padovi i lomovi ne završe na internetu ili u novinama. Ali da- padanje, poticanje i nespretnosti u javnosti, sastavni su dio našeg života.

5. Problemi i promašaji s odjećom

Hodate vrlo samouvjereno ulicom i niste niti primjetili da ste majicu obukli naopako. Ili niste ni primijetili da ste se negdje sjeli i zaprljali se na vrlo nezgodnom mjestu. Ako niste nigdje u blizini kuće ili nema trgovine u koju biste mogli skoknuti, osuđeni ste takvi hodati uokolo cijeli dan.

6. Kad shvatite da ste u krivu

Žestoko se svađate, imate sve dobre argumente, no u jednom trenutku shvaćate da nešto niste znali, da ste nešto predvidjeli i da ste cijelo vrijeme zapravo bili u krivu. Vrlo je to ponižavajuće dok morate priznati poraz i žrtvovati svoj ponos.

7. Kad vas profesor prozove, a vi nemate pojma

Očito je kako je profesor ili profesorica primijetio kako su vam misli negdje drugdje ili da tipkate po mobitelu ili da se došaptavate s nekim pa vam je postavio pitanje, a vi naravno niste imali pojma, jer uopće niste slušali. Nema ničeg goreg dok cijeli razred bulji u vas, dok vi pokušavate sklepati smislenu rečenicu.

8. Kad se u filmu pojave scene seksa, a vi s roditeljima

Normalan film i onda se samo odjednom neočekivano dvojac krene hvatati. Neugodno je vama, vrlo vjerojatno je neugodno i roditeljima. Iako je pitanje seksualnosti nešto čega se ne bismo trebali sramiti, svejedno, ne želimo gledati takve scene s mamom i tatom.

9. Kad vam kruli želudac

Ujutro ste na nastavi ili negdje ste na nekom mjestu gdje je poprilično tiho, ali u vašem želucu su simfonije i on se taman sad odlučio javiti, jer je očito prazan, a vi gladni.

10. Kad ne prepoznate osobu

Na ulici ste sreli osobu koja vas poznaje i zna apsolutno sve o vama. Pita vas kako ste, kako su vaši članovi obitelji i što ima novog, a vi pojma nemate s kim pričate.

11. Nakon obavljanja velike nužde u javnom WC-u

Ok, wc-i su mjesta za vršenje nužde, ali javni wc-i su najčešće poluotvorenog tipa i naravno da čujemo tko što radi unutra. E sad, najnezgodnije je ako ste u tom wc-u obavili veliku nuždu, a ako vani ima još cura koje čekaju. Još je nezgodnije ako ste imali kakvu virozu i svjesni ste da zbog nesnosnog mirisa nikome poslije vas još neko vrijeme neće biti ugodno ulaziti u taj wc.

najčešće najneugodnije situacije neugodne situacije u životu nezgodne situacije u životu

Još vijesti