Rosie Moore

Rosie Moore je znanstvenica koja se bavi proučavanjem morskih pasa i gmazova. No, ona svoj kućni budžet popunjava dodatnom zaradom i to zahvaljujući modelingu.

Ova 26-godišnja Amerikanka, radi u gradu Delrayu na Floridi i dio je tima za upravljanje obalnim vodenim resursima gdje često dolazi u dodir s predatorima.

„Lovim pitone, ronim s morskim psima i označavam razne vrste aligatora“, rekla je u intervjuu za Business Insider.

 

 

Kako je Rosie otkrila, u njezinome poslu i dalje dominiraju muškarci. Bez obzira na to što se za studiranje prirodoslovnih znanosti odlučuje i sve više žena, barem prema Rosienom iskustvu, na intervjuima za posao viđala je većinom muškarce.

No, kako je ova znanstvenica završila kao model?

Otkrila je kako u svijetu modelinga nedostaje cura koje znaju dobro roniti i da je uvijek teško naći nekoga za fotografiranje pod vodom ili s morskim psima. Kako su takve vještine sastavni dio posla znanstvenice, Rosie je iskoristila ono što zna pa se okušala i uspjela u nečem potpuno drugačijem. Danas sklapa ugovore s raznim kompanijama za koje odrađuje snimanja. 

 

 

Usprkos ljepoti posla modela i manekenstva općenito, Rosie nikada ne bi napustila svoju karijeru za koju se obrazovala.

„Kad ljudi misle da si samo model, čini se kao da imaju loše mišljenje o tebi“, kazala je biologinja. 

„Kad saznaju da se bavim ozbiljnim poslom i da imam karijeru znanstvenice, odmah me gledaju s više poštovanja“, rekla je ova 26-godišnjakinja.

Rosie ima vrlo aktivan Instagram profil preko kojeg želi promovirati i popularizirati među djevojkama odabir karijere sličan njezinoj, a redovito joj se javljaju djevojčice koje žele znati kako ući u svijet znanosti. 

Svaki posao zaslužuje poštovanje, a Rosie je pokazala kako jedna osoba može spojiti naizgled nespojive karijere, jednu koja je stereotipno muška i drugu koja je stereotipno ženska. 

Rosie Moore znanstvenica i manekenka mlada znanstvenica proučavanje morskih pasa i gmazova biologinja

Još vijesti