Rad s glinom

Da gnječenje gline može biti vrlo senzualno, uvjerile smo se kroz scene filma „Duh“ s Patrickom Swayzejem i Demi Moore.

Pa iako je prošlo više od 30 godina od tog filma, čini se kako rad s glinom nije bio nikad toliko aktualniji. Ako na TikToku upišete hashtag #potteryboy pronaći ćete više od 262 milijuna pregleda i hrpu zgodnih dečkiju koji pokazuju svoje umijeće.

No tri frajera koja na TikToku redovito pokazuju svoja umijeća definitivno bi se mogli proglasiti neokrunjenim kraljevima gline.

Dečko koji objavljuje pod korisničkim računom „Pottery Boy“ ima 1,6 milijuna pratitelja i više od 21 milijun lajkova. Iako na njegov profil dolaze cure koje samo žele gledati zgodnog frajera, naravno da ima i onih koji se dive njegovom talentu i tome kako u njegovim rukama nastaju umjetnička djela pa ispod objava možete pročitati stvarno različite komentare.

 

@potteryboy Made a candlestick for my Grand-Mére, hope she likes it #potteryboy #ceramiques #onlypots #clayboy ♬ original sound - Gurtêj

 

S istim brojem pratitelja i višemilijunskim lajkovima tu je i dečko po imenu Theo, koji objavljuje pod korisničkim imenom „thclay“, a koji snima sadržaje za TikTok tako što oblikuje glinu, obavezno bez gornjeg dijela odjeće pa da pratiteljice mogu uživati u pogledu na njegov goli torzo.

 

@thclay I’ve never been more attracted to a pot. #pottery #clay #satisfying #ceramics #fyp ♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

 

Osim Pottery Boya, TikTok slavu stekao je i Billy Keogh. Pregledavanjem njegovog profila vidjet ćete da je tek 2022. ozbiljno krenuo s objavljivanjem sadržaja u kojem pokazuje kako oblikuje šalice, zdjele, vaze i tanjure. Njegova brojka pratitelja opasno se približava na pola milijuna, a što se tiče lajkova – njih već ima 7 milijuna.

 

@thebillykeogh i am a serious person #ceramics #pottery #potterystudio ♬ Into Nirvana - Maverick Sabre

 

Ljudi koji se bave ovim hobijem kažu da rad s glinom opušta i da im keramika generalno postaje idealno područje kreativnog izražavanja. Možda nakon ovakvih videa i same želite upisati tečaj.

tečaj keramike rad s glinom tiktokeri koji rade s glinom tiktokerice poludjele za glinom Film Duh rad s glinom senzualan naučiti raditi s glinom glina kao novi hobi