Parfem

Nekada se malo previše unesemo u špricanje parfema i stavimo ga od glave do pete, pogotovo kada imamo neki koji prefino miriše. Kada ga tako špricaš, jedan bi dio sebe ipak trebala preskočiti.

Kada imamo neki parfem koji top miriše, želimo se okupati u njemu od glave do pete. To baš i nije dobra ideja, upozoravaju eksperti. Uvijek je najbolje špricati parfem na vrat ili zglobove, one dijelove tijela gdje najbolje osjetiš puls. Tu će ti se parfem najbolje osjetiti. Ako i ti voliš s parfemom odlutati na razna mjesta, sada je jedna stručnjakinja za My Imperfect Life otkrila zašto ga baš nikada ne bi trebala špricati na kosu. Puno nas pošprica malo i kosu nekada kada stavlja parfem, ali zapravo ovime radiš kosi štetu.

Marissa Christine Kako da ti se parfem osjeti cijeli dan? Postoji tehnika koju koriste striptizete – a koja radi savršeno

Parfemi sadrže alkohol, a alkohol nikako nije dobar za kosu i ne bi ga trebalo stavljati direktno na kosu jer će ju oštetiti, dovesti do pucanja kose i isušivanja. Pogotovo ako ti je svakodnevna praksa pošpricati malo parfema i u kosu da se fino osjeti kada njome zamahneš.

Osim alkohola, neki parfemi sadrže i druge štetne sastojke za kosu, poput parabena ili sulfata. Možeš vidjeti da se sve više šampona hvali da upravo ove sastojke više ne sadrže – i ne hvale se bez razloga. Oni nisu dobri za kosu. Ukoliko želiš da ti kosa fino miriše, bolje kupi neki šampon s dobrim mirisom ili parfem za kosu. Da, postoji i to. Oni ne bi trebali biti toliko štetni za kosu koliko su pravi parfem, ali ipak, prije nego kupiš i ovaj proizvod, baci oko na sastojke i ako vidiš među njima alkohol – vrati ga na policu.

Gigi Hadid Trik s parfemom koji koristi Gigi Hadid da bi mirisala drugačije od svih i intenzivnije

Druga opcija koja može proći je da svoj omiljeni parfem pošpricaš na četku i onda s njom počešljaš kosu. Tako barem nisi direktno na nju stavila parfem. Ipak, ne preporučuje se da ovo radiš redovito.

parfem gdje ga stavljati gdje ga ne stavljati stručnjaci upozoravaju greška kod stavljanja parfema navika uništava kosu loša navika za kosu smije li se parfem staviti na kosu

Još vijesti