Influencerica Danielle koja nas podsjeća zašto moramo voljeti svoje tijelo

Fitness influencerica Danielle, s preko 100 tisuća pratitelja na Instagramu promovira pozitivan stav prema vlastitome tijelu i razotkriva prevare kojima smo svakodnevno obmanjivani na društvenim mrežama.

Znate kako neki ljudi poziraju na fotkama, namjeste svjetlo, uvuku trbuh i „voila“, evo savršene fotke. Tako se stvara pogrešna slika o ženskome tijelu. Cure koje svaki dan viđaju naizgled savršene žene na društvenim mrežama, počinju se polako osjećati nesretnima i nesigurnima u vlastitoj koži.

Danielle upozorava svoje pratitelje da ne vjeruju svemu što vide na internetu. Naime, za svoje pratitelje objavljuje fotke na kojima uspoređuje kako izgleda njezino tijelo kad pozira za Instagram, a kako izgleda u realnosti.

Među svojim posljednjim objavama, ponosno pokazuje fotke trbuha snimanog iz različitih kuteva te nas podsjeća kako su izraženi trbuščić ili šlaufići potpuno normalna pojava. Cure, pa čak niti one koje stalno vise u teretani, ne mogu imati ravan trbuh 24 sata dnevno i sedam dana u tjednu. Trbuh se može napuhati od hrane i hormona zbog onih dana u mjesecu, a to ne znači da se zbog toga moramo mrziti ili osjećati manje vrijednima

 

 

Ono zbog čega pratitelji vole Danielle, jest to što ih je podsjetila kako normalna koža izgleda. U svijetu različitih filtera gdje profilne fotografije svi toliko „popeglaju“; da im koža izgleda kao bebina guza, zaboravili smo da koža može biti svakakva: i crvena, i suha ili upaljena. No zapamtite, proširene pore, bore ili prištići su sasvim normalna pojava. Sve one zvijezde koje pratite na društvenim mrežama također su ljudska bića koja se suočavaju s istim problemima, samo što iza sebe imaju i vojsku majstora fotošopa. Dakle, naučite voljeti svoju kožu upravo takva kakva jest.

 

 

Iako društvene mreže  imaju svoje prednosti, one mogu biti štetne za mentalno zdravlje. Tamo se svi trude prikazati savršeno i boljima nego što jesu. Onda se dovodimo u zamku uspoređivanja s drugima, a to nas jedino može lišiti vlastite sreće. Svi smo mi različiti i svatko je lijep na svoj način.

 

pozitivan stav prema tijelu pogrešna slika o ženskom tijelu nesigurnost fitness influencerica obmane na društvenim mrežama izraženi trbuščić Šlaufić instagram vs. realnost

Još vijesti