Muzej čokolade i Muzej policije

Kao i svake godine u siječnju, i ove se održava Noć muzeja u gradovima diljem Hrvatske. Ove je godine taj datum 26. siječanj i Noć muzeja pada na petak. U ovoj manifestaciji ne sudjeluju nažalost svi muzeji, a ovo su neki koji bi ti mogli biti fora.

Noć muzeja nije dosadna kako bi možda na prvu pomislila. Koliko je popularna najbolje ti govori činjenica da su svake godine ogromni redovi ispred muzeja. U siječnju, dok je vani hladno! Toliko je Noć muzeja zanimljiva. U Zagrebu postoje razni muzeji, a za neke možda ni ne znaš ili ne znaš koliko su zapravo zanimljivi. Većina muzeja otvara svoja vrata već u 18 sati. Nažalost, u Noći muzeja ne sudjeluju svi muzeji u Hrvatskoj, a koji sudjeluju u tvom gradu, možeš pogledati na službenoj stranici Noći muzeja. Nemoj očekivati da ćeš stići u toj jednoj večeri obići puno muzeja, ali nekoliko svakako možeš. Pitanje je samo koje! Ovo je 7 zagrebačkih muzeja koje preporučujemo da staviš na svoju listu.

1.Muzej čokolade
Iako je obično ulaz u muzeje za Noć muzeja besplatan, u ovom slučaju to nemoj očekivati. Iz Muzeja čokolade su samo snizili cijenu ulaznica na 6.5 eura za sve. Zadnji ulazak u stalni postav je u 23 sata pa pazi i na vrijeme ako želiš posjetiti ovaj muzej. S obzirom da je malo drugačiji i nije tipičan muzej, isplati ga se posjetiti sada kada je ulaznica nešto jeftinija.

 

 

2.Arheološki muzej
Ako si u centru grada, nezaobilazna je lokacija i Arheološki muzej. U Noći muzeja imat će dostupne za javnost čak tri izložbe, a jedna posebno zanimljiva mogla bi biti – „Rimsko zlatno prstenje“ o nakitu iz starog doba.

Rukometaši Ako i ne pratiš rukomet, sad ćeš početi: 10 zgodnih i mladih rukometaša koje gledamo na europskom

3.Selfie muzej
Puni naziv ovog muzeja je „Museum of Selfies and Memories“. Jesi li uopće znala da u Zagrebu ovo postoji? E pa postoji! Imaju dio postava koji je posvećen zagrebačkoj povijesti, ali i onaj zabavniji dio. Kako su napisali, „u obrnutoj sobi možete se usprotiviti sili gravitacije, a u zlatnoj kadi doživjet ćete jedinstveno iskustvo kupanja u novcu“.

 

 

3. Klinika za psihijatriju Vrapče
One koje zanima mentalno zdravlje i psihijatrija, mogu otići na izložbu i u Muzej bolnice Vrapče. Ovdje ćeš moći saznati nešto više o ovoj bolnici, ali i o njenim poznatim bolesnicima.

4.Muzej policije
U potrazi za muzejima koji nisu toliko tipični i koji bi ti zbog toga mogli biti zanimljiviji, nabasali smo i na Muzej policije. Ovdje ćeš moći naučiti nešto više o osobnoj iskaznici, euro novčanicama, a koga zanima, moći će se obići i ratni postav muzeja.

 

 

5.Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke
Muzej koji nije tipičan muzej jer se radi o obilasku stana Marije Jurić Zagorke. Voditelji kroz muzej će biti kostimirani da dodatno doprinesu cijelom ugođaju.

 

 

7.Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Nećeš požaliti ako se zaputiš do Heinzelove 55 posjetiti izložbe na ovoj lokaciji. Kod njih ćeš pronaći puno različitih izložbi koje bi ti mogle biti zanimljive – od izložbe s egzotičnim životinjama do preparata divljih životinja u stvarnoj veličini.

Nutella Nemoj bacati praznu staklenku od Nutelle – evo kako iskoristiti i zadnju kap čokolade iz nje

noć muzeja 2024 muzeji u Zagrebu posjetiti preporuke

Još vijesti