Uređaj za ljubljenje na daljinu

Znate kako kaže ona stara narodna: „daleko od očiju, daleko od srca“, što bi u prijevodu značilo da vam je veza osuđena na propast, ako niste blizu jedno drugome.

No mudri su Kinezi doskočili i tome problemu. Jiang Zhongli, koji radi na tamošnjem institutu za mehatroničku tehnologiju, patentirao je sa svojim timom tzv. „uređaj za ljubljenje na daljinu“.

Uređaj ima pokretne silikonske usne, koje omogućavaju korisnicima da pošalju i prime poljupce. Kako proizvođači navode, uređaj je opremljen senzorima pa oponaša prave poljupce replicirajući pritisak, kretanje pa čak i temperaturu usana korisnika.

 

 

Da bi poslali poljubac, morate preuzeti i mobilnu aplikaciju pa potom svoj mobitel povezati s uređajem. Cijena ovog neobičnog izuma je 41 dolar, može se pronaći na najvećoj kineskoj internetskoj stranici za kupnju Taobao, a reakcije na društvenim mrežama su razne, od onih koji su oduševljeni do onih koji ga proglašavaju jezivim.

Pa kako je Jiang uopće došao na takvu ideju? Kako prenosi CNN, Jiang je i sam osjetio što to znači biti razdvojen od voljene osobe.

„Na fakultetu sam održavao vezu na daljinu sa svojom djevojkom pa smo imali kontakt samo preko telefona. Odatle je nastala inspiracija za ovaj uređaj“, rekao je izumitelj.

 

uređaj za ljubljenje na daljinu kinezi izumili uređaj za ljubljenje na daljinu održavanje veze na daljinu pokretne silikonske usne opremljen senzorima oponaša prave poljupce

Još vijesti