Galerija Tužna djevojka Ispovijesti s Reddita Ispovijesti s Reddita +0 Komentar na objavu s Reddita

Neimenovana tinejdžerica anonimno je tražila savjet na Redditu, a njezina priča izazvala je mnoštvo reakcija i komentara.

Petnaestogodišnjakinja je uvijek živjela sama sa svojom 36-godišnjom majkom, jer joj je tata umro dok je još bila beba. No, onda se njena majka udala prošle godine i dolaskom očuha u kućanstvo sve se promijenilo, a cura svog očuha vidi kao primjer toksičnog roditeljstva.

Njezin očuh je bivši vojnik i ima malo drugačiju viziju roditeljstva.

„Uvjerio je moju mamu da sam razmažena, da trebam njegovu strožu disciplinu ili da nikada neću ništa napraviti od sebe“, objasnila je ova cura tužeći se kako joj je dom prije bio toplo mjesto puno ljubavi, dok je sada poput kampa za obuku.

Djevojka s toksičnim roditeljima Cura se na TikToku žali na toksične roditelje: Ne smije se tetovirati, bojati kosu ili dobiti lošu ocjenu

Tinejdžerica smatra kako nema potrebe za dodatnim discipliniranjem, jer nije loše dijete. Rekla je da ima dobre ocjene, piše zadaće i redovito uči, pomaže u kućanskim poslovima, ne pije, ne drogira se i ne izlazi.

Ono što joj posebno teško pada je to što je njezin očuh smatra bucmastom i što je odlučio natjerati da skine kilograme.

„Sada moram ustati u 5 ujutro kako bih trčala i vježbala u kampu za obuku i moram ići na tjedne provjere tjelesne težine“, napisala je ova djevojka te dodala kako se njezina mama slaže sa očuhovim odlukama.

No zabranama i discipliniranju tu nije bilo kraja. Sljedeći je na red došao njezin stil odijevanja. Očuh joj je zabranio da nosi stvari jarke boje i zamijenio ih sivim i neutralnim bojama.

„Moja se mama složila s tim jer ju je uvjerio da nemam osjećaj što je prikladno, ako ne odrastam s ocem“, opisala je djevojka apsurdnu situaciju.

Na proslavu Dana svetog Patrika htjela je nositi zelenu majicu, kao i svi njezini vršnjaci. Kako joj je zabranjeno nositi živopisne boje, sakrila je zelenu majicu koju joj je posudila prijateljica.

Kako joj njezin očuh nasumično pretražuje i kopa po stvarima, pronašao joj je i zelenu majicu u ruksaku. Bio je bijesan i kaznio ju na mjesec dana.

„Moja se mama složila s njim i rekla kako je nevjerojatno razočarana sa mnom , jer nikada prije nisam prekršila pravila niti glumila“, rekla je tinejdžerica dodajući kako je razočarana s takvim glupim pravilima.

Cura je ispod dobila mnoge komentare podrške.

„Kontrolirajuće ponašanje tvojeg očuha nije normalno, ni na koji način“, stoji odmah u prvom komentaru

„Ovo je zlostavljanje. Ako se ne osjećaš ugodno razgovarati s mamom o tome kako se osjećaš, tada bi trebala razgovarati sa školskim savjetnikom ili drugom odraslom osobom u svom životu kojoj vjeruješ i pitati ih hoće li ti pomoći tako što će popričati s tvojom mamom“, bio je drugi komentar.

Cijeli tekst i komentare možete pročitati OVDJE.

Što smatraš o ovom očuhu i njegovom odgojnom stilu?

Ukupno glasova:

 

 

tinejdžerica na redditu tinejdžerica i očuh tinejdžericu maltretira očuh očuhov kamp za obuku ustajanje u pet ujutro

Još vijesti