Zabrinutost

Jedna se cura požalila na Redditu kako su ona i njezin dečko u vezi već tri godine. Odlučili su se na sljedeći korak pa su razgovarali o preseljenju, zajedničkom životu, a počeli su gledati i vjenčano prstenje.

Njegovu obitelj poznaje i uvijek su joj se činili dragi ljudi. No, to joj se mišljenje promijenilo otkako su bili u posjeti kod njegovih i otkako su ih obavijestili o svojim planovima.

Cijela se njegova obitelj razveselila na vijest o planiranju vjenčanja. No radost je pokvarilo pitanje njezine šogorice.

„Hoće li i ona polagati test?“, pitala je šogorica, što je autoricu objave totalno zbunilo.

Onda su joj objasnili kako je u njihovoj obitelji tradicija da sve cure koje se udaju za njihove sinove, moraju proći test „kućanskih vještina“, kako bi pokazale jesu li dovoljno dobre buduće supruge i domaćice. 

„Testovi uključuju koliko mogu čistim održavati dom, koliko dobro znam kuhati, imam li manire. U osnovi, životne vještine koje većina ljudi uči od djetinjstva“, pojasnila je autorica.

Njezine bi vještine kućanice trebala ispitati svekrva, koja je i sama prošla takav ispit, prije nego se udala. Navedeni ispit su prošle i njezine sve tri šogorice koje su se udale za braću njezinog dečka.

Naravno, curi je sve to bilo smiješno te je istaknula kako bi njezin dečko trebao biti jedina osoba koja će odlučiti je li ona ili nije dovoljno dobra za njega.

Rekla je svom dečku kako se ne slaže s tim, no on se zbog toga naljutio.

„On misli da je to zabavna tradicija kojoj se svi raduju i da bih je trebala prihvatiti“, napisala je ona, zbog čega su je mnogi upozorili da je to jedna velika crvena zastavica u njihovoj vezi.

„Kakva odvratna obitelj i kakav odvratan dečko“, napisao je jedan komentator osudivši tradiciju koja je duboko mizogina.

Cijeli tekst s komentarima, možete pročitati OVDJE. 

test kućanskih vještina cura prije udaje mora polagati test dovoljno dobra buduća supruga test prije braka dobra domaćica

Još vijesti