Barbie

Barbie lutka je najpoznatija lutka na svijetu, u to nema sumnje, ali mnogi i dalje svejedno ne znaju kako se ona zapravo zove. Ako si mislila da joj je ime Barbie, onda si se malo prevarila.

Barbie je već zapravo jako stara! Stvorena je još 1956. godine, a ideja za nju rodila se sasvim slučajno na jednom godišnjem odmoru. Kreatorica Barbie lutke, Ruth Handler, je vidjela svoju kći kako se igra s papirnatim lutkama i tu je dobila ideju da napravi lutku s kojom će se djevojčice moći igrati i zamišljati svoju budućnost. Zbog toga su stvorene najrazličitije Barbie lutke koje imaju i razne karijere. Postoji čak 250 karijera koje su predstavljene kroz Barbie lutke.

Zgodna djevojka Jesi li svjesna svoje ljepote? Znakovi da si zgodnija nego što misliš

Do tada su postojale samo lutke koje su izgledale kao male bebe, a Barbie je zamišljena da izgleda kao odrasla žena. Kako piše Barbie Media, svi koji misle da je njeno pravo ime Barbie nisu u pravu. Ova se lutka zapravo zove Barbara! Točnije, njeno je puno ime Barbara Millicent Roberts.

Jednako kako ju je kći inspirirala da kreira Barbie lutku, tako ju je inspirirala i za ime. Barbara je bila kći od kreatorice ove poznate lutke! Ista je žena kreirala i Kena, nekoliko godina kasnije, a ime mu je dala po svom sinu Kennethu. Sigurno ne bi nikada očekivala da će Barbie nositi ime koje je popularno i kod nas!

Prijatelji i The Summer I Turned Pretty Što tvoj omiljeni tip serije govori o tebi: Voliš li više gledati romantične serije, realityje, krimi?

Barbie lutka kako se zove pravo ime puno ime kao cure iz hrvatske zanimljivost fun fact

Još vijesti