Noćno kampiranje

Stiže nam ljeto, za kojeg se nadamo da će biti dugo i toplo.

Uskoro više neće biti školske drame, učenja, domaćih zadaća i mučenja, već su tu ljetni praznici koji znače pregršt slobodnog vremena.

Što bismo sve interesantno mogli raditi ovog ljeta, kako bismo ispunili te dane, tjedne i mjesece u kojima realno ne moramo ništa?

1. Organizirajte piknike ili roštilj

Dogovorite se s prijateljima. Dogovorite se oko lokacije i oko toga tko će za što biti zadužen. Lokacija za piknik na otvorenom može biti dvorište, balkon, park ili uz obalu jezera. Malo hrane, malo glazbe, možete igrati neke igre, plesati i sve to zabilježiti i za društvene mreže.

2. Ponašajte se kao turist u svojem gradu

Ponekad ona mjesta u kojima živimo uzimamo zdravo za gotovo i možda svaki dan prolazimo pored nekih divnih i atraktivnih lokacija, bez da obratimo pažnju. No, ovo ljeto to ispravite. Istražite dijelove grada u koje baš i ne zalazite, lutajte ulicama , posjetite kakav lokalni festival, posjetite lokalni informativni centar i pokušajte naučiti nešto o povijesti svog mjesta.

3. Uživajte u vodenim aktivnostima

Bilo da se radi o moru, jezeru, rijeci ili bazenu, ali vodene aktivnosti neizostavni su dio ljeta. Nema ničeg boljeg od brčkanja, plivanja i sušenja na suncu.

4. Vozite se biciklom

Osim što je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti, bicikliranje nam omogućuje da zapazimo neke stvari koje nikad ne bismo u vožnji autom ili javnim prijevozom. Organizirajte si neku rutu koju želite prijeći ili samo se jednostavno prepustite vožnji. Naravno, nemojte u ovu avanturu sami, pozovite prijatelje da vam se pridruže.

5. Planinarite

Planinarenje je aktivnost koju obožavamo u svako godišnje doba, a posebice je odlično u ljeti kad u planinama možemo pronaći osvježenje od ljetnih žega. Obucite se samo primjereno, provjerite staze kojima ćete se kretati, kako vas HGSS ne bi morao spašavati i odvažite se u planinarsku pustolovinu.

6. Kampirajte

Slaganje šatora, spavanje u vrećama, kuhanje ispred šatora, večeri uz otvorenu vatricu i promatranje zvjezdanog neba, čine jedan od najnezaboravnijih ljetnih provoda.

7. Vrtlarite

Ako imate vlastito dvorište, ništa vas ne sprečava da se okušate u vrtlarenju. Čak i ako živite u stanu, ali imate balkon, možete kupiti tegle i također pokušati s ovim hobijem, za kojeg je dokazano da ima toliko dobrobiti na mentalno i fizičko zdravlje čovjeka.

8. Igrajte badminton

Setovi za badminton nisu skupi, a možete ga igrati gdje god se našli: u dvorištu, na travnjaku, na plaži ili u kampu.

9. Nogomet, košarka ili rukomet

Imate li u blizini kakvo igralište. Okupite ekipu i neka igre i natjecanje obilježe cijele vaše ljetne praznike.

 

ljetne aktivnosti na otvorenom što raditi za ljetne praznike ideje što raditi za ljetne praznike kako provesti ljetne praznike

Još vijesti