0

Nakon što su dvije učenice ukorene zbog nošenja pletenica u školi u Massachusettsu, s objašnjenjem da izgledaju 'previše različito' od drugih, nastao je novi popularni izazov - #BlackHairChallenge.

Škola Mystic Valley Regional Charter prijetila je dvjema djevojčicama suspendiranjem i uvela pravilo kojim zabranjuje 'različitost', odnosno izdvajanje pojedinaca na temelju frizurabojanje kose i nošenje ekstenzija. Cilj ovog pravila navodno je promoviranje jednakosti stavljanjem fokusa na ono što je zajedničko svim učenicima i ukidanjem vidljivih razlika. Ne znamo što je iduće – bojanje crnaca da postanu bijelci?!

Majka jedne od djevojčica rekla je da kćer nije preselila u drugu školu samo zbog visoke kvalitete školovanja koju dobiva, ali je razočarana ponašanjem, pokazanom netrpeljivošću prema različitostima.Uskoro je internetska zajednica stala na stranu djevojčica i mame – i počela popularizirati kosu crnaca. Melanin Mamis započela je #BlackHairChallenge svojim statusom u kojem sugerira da korisnici objave četiri fotke svojih različitih frizura.

Uskoro nakon objave, #BlackHairChallenge je preplavio Twitter, što ženskih, što muških tviteraša.Foto: Twitter/Instagram
M.Z.


Pročitajte više:

Jeste li čuli za njih? Ovo su najpopularniji YouTube izazovi do sada

Novi izazov na netu - koliko brojeva vidiš?

Tinejdžeri ludi za internetskim izazovom s korom banane

black hair challengecrna kosacrnačka kosaTwitterviralnopopularno

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.866
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!