3

Zabrinuta majka jedne tinejdžerice iz županjskog kraja upozorila je na šokantnu pojavu da se neke djevojke opijaju na doista bizaran način - tamponima natopljenima u žestoka alkoholna pića.

'Zaprepastila sam se kada mi se kći povjerila i prepričala iskustva nekoliko prijateljica koje su joj se “pohvalile” da su isprobale “zanimljivu” tehniku opijanja koju mladi u zapadnim zemljama već dugo primjenjuju i da su “oduševljene” učinkom, brzim i jakim djelovanjem. Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao kada imaju mjesečnicu. Nikada ih, “pohvalile” su se, nije brže “uhvatilo” jer im je alkohol ušao direktno u krv, a osjećale su se, kažu, “fantastično”. “U kafiću pristojno piješ sok s frendicama, nemaš nikakvog zadaha, a tampon dolje odrađuje svoje”, kazale su joj i preporučile da se i sama uvjeri u to', ispričala je uznemirena majka Glasu Slavonije.

'Sve te negativne trendove koji nam truju djecu donio nam je internet i društvene mreže kojima su zaluđeni. Ne mogu vjerovati da je nekome uopće palo na pamet takvo nešto učiniti! Dosegnuli smo samo dno, mladi više ne prežu ni od čega, nevjerojatno je na što su sve spremni… Jesmo li mi kao roditelji zakazali u odgoju naših tinejdžera, jesu li prevelika kontrola i nadzor ili pak prevelika sloboda možda i naše najveće pogreške? Jako sam uplašena, strepim za budućnost naše djece, već se danima ne mogu smiriti… - kaže očajna majka.'Upoznat sam s pojavom da tinejdžerice iz zapadnih zemalja (najviše Njemačke i SAD-a) namoče tampon u alkoholno piće, najčešće votku, te ga stavljaju u vaginu da bi se dovele u alkoholizirano stanje. Mislim da tinejdžerice iz Hrvatske ne bi smjele slijediti taj primjer, a ja ga osobno dosad nisam imao u praksi. Upitno je dovode li se na taj način uopće u alkoholizirano stanje, a sigurno oštećuju sluznicu vagine, jer se obično radi o 40-postotnom alkoholu. Mogu se stvoriti erozije (ranice) na sluznici vagine, što je podloga za infekciju, a kasnije može biti i jedan od uzroka neplodnosti. Potrebno bi bilo i mišljenje psihijatra o takvoj osobi, jer se radi o poremećaju ličnosti - smatra dr. Čuržik.

Jeste li vi čuli da netko iz vašeg društva prakticira ovaj bizaran trend?

Foto: Shutterstock
Izvor: Glas Slavonije
I.N.
Pročitajte još:

Alkohol, nasilje, seks - video spotovi loše utječu na tinejdžere

Hrvatski tinejdžeri lako dolaze do alkohola i redovito se opijaju

Tinejdžer umro nakon što su mu roditelji 'dali lekciju' glede alkohola

TamponiAlkoholOpijanjeTrend

Komentari

13.05.2016.

Isuse Boze...sta im sve nece past na pamet jos?

13.05.2016.

Boze sacuvaj. Kad se to ne zna provodit bez da se oleši

13.05.2016.

ma svijet je otišao u ku*ac

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.990
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!