The Fall of the House of Usher

Za sve ljubitelje horora ili onih koji žele gledati strašne priče kako bi se „ufurali“ u Noć vještica, Netflix je spremio pravu poslasticu.

Napokon je stigla dugo iščekivana horor serija „The Fall of the House of Usher“, redatelja Mikea Flanangana. Radnja serije temelji se na istoimenoj kratkoj prići Edgara Allana Poea „Pad kuće Usher“, objavljene 1839. godine. Ako vam se negdje u glavi ime ovog autora učinilo poznatim, u pravu ste, jer vrlo vjerojatno ste susreli s njim kroz školsku lektiru i djela poput „Crnog mačka“ ili najpoznatije njegove pjesme „Gavran“.

Naravno, redatelj je priči Edgana Allana Poea dao moderan zaokret, smjestivši radnju u današnje vrijeme. Kroz seriju upoznajete nemilosrdni duo: brata i sestru Rodericka i Madeline Usher koji su osnovali svoju farmaceutsku kompaniju i pretvorili je u carstvo moći i bogatstva. Na svom putu uspuna nisu birali sredstva, a njihovi se sudbine zauvijek promijene kad im se u životu pojavi misteriozna žena koja dođe poput izvršitelja karme. Kad im nasljednici krenu misteriozno umirati i stradavati, tajne iz prošlosti Rodericka i Madeline isplivat će na površinu. Serija od osam epizoda prikazuje turobni pad farmaceutskog magnata i njegove bogate i prezrene obitelji. Obiteljska kletva sustiže jednog po jednog Ushera.

Na stranici Rotten Tomatoes, kritika je pohvalila seriju s čak 90% visokim ocjenama, a u komentarima možete naslutiti kako je serija puna krvi, puna crnog humora i emocija.

pad kuće usher the fall of the house of usher horor serija nove serije na netflixu horor na netflixu edgar allan poe roderick i madeline usher noć vještica

Još vijesti