Glumci iz Netflixove serije

Serija pod nazivom „Wednesday“, utemeljena na poznatoj franšizi „Obitelji Addams“, ugledala je napokon svjetlo dana na Netflixu.

Pa pogledajmo i upoznajmo glumačku ekipu ovog miksa komedije i horora.

Ulogu Wednesday dobila je Jenna Ortega. Glumica je otkrila kako joj je ova uloga savršeno sjela, zato što su je i prije, u stvarnom životu, uspoređivali s Wednesday. „Ljudi ne mogu prepoznati kada sam ozbiljna ili kada sam sarkastična“, rekla je ova dvadesetogodišnjakinja.

Za razliku od filmu o obitelji Addams iz ranih 90.-tih, u kojima je Christina Ricci glumila 10-godišnju Wednesday, nova serija od osam epizoda, smještena je u današnje vrijeme i prikazuje tinejdžericu, odnosno šesnaestogodišnjakinju, koja je poslana u internat, nakon incidenta zbog kojeg je izbačena iz srednje škole. Čak i u tome internatu, koji je prepun društvenih izopćenika, Wednesday je predmet izrugivanja i česta tema ogovaranja. No, to je neće spriječiti da istraži svoje nadnaravne sposobnosti i riješi misterije.

 

 

Uz Jennu, tu je jedna cijela mlada glumačka ekipa, koja je kritičare oduševila svojim glumačkim sposobnostima.

Hunter Doohan utjelovio je lik Tylera Galpina, koji sklapa neobično prijateljstvo s Wednesday. Tyler ima problematičan odnos s ocem, lokalnim šerifom. No, on krije u sebi jednu mračnu tajnu.

 

 

Uz Huntera, tu je i Emma Myers kao Wednesdayina cimerica Enid Cinclair, koja na početku serije dolazi s njom u sukobe, zbog različitih osobnosti. Naime, Enid cijelo vrijeme pokušava iz Wednesday izvući nježnije osobine i otkriti topliju stranu karaktera, što ovu, naravno-nervira.

 

 

Percy Hynes White još je jedna nova zvijezda glumačkog svijeta kojeg najviše pamtimo po ulozi u Foxovoj seriji X-men iz 20117. Ovaj 21-godišnjak glumi Xaveira Thorpea, još jednog tinejdžera koji dolazi iz bogate obitelji, ali ima težak odnos s ocem.

No to nije kraj popisu osebujnih studenata Nevermore Akademije.

Joy Sunday dobila je ulogu Biance Barclay, Moosa Mostaf glumi Eugena Otingera, jednog od najčudnijih učenika Akademije. Georgie Farmer pojavljuje se u ulozi sramežljivog Ajaxa Petropolusa, dok se Naomi J. Ogawa pojavljuje kao Yoko Tanaka, jedna od najcool učenica internata.

Ne zaboravimo ni dvanaestogodišnjeg Isaaca Ordoneza koji glumi Pugsleya Addamsa, Wednesdayinog mlađeg brata.

 

 

Od starije glumačke ekipe, tu je i Christina Ricci, koja ovaj puta ima ulogu profesorice botanike na Nevermore Academy, zatim Gwendoline Christie koja nam je poznata kao Brienne iz serije „Igre prijestolja“, a u Netflixovoj seriji glumi ravnateljicu.

 

 

Proslavljena hollywoodska glumica Catherine Zeta Jones utjelovila je ulogu Morticije Addams i dostojanstveno zamijenila Angelicu Houston koja je igrala taj lik devedesetih. Njezinog supruga Gomeza Addamsa, glumi Luis Guzman.

 

 

Sad kad ste upoznali glumačku postavu, preostaje nam samo preporučiti vam da pogledate i seriju redatelja Tima Burona, koja je jedan od naiščekivanijih naslova godine. 

 

nova serija na netflixu Wednesday Addams serija Tim Burton crna komedija Jenna Ortega kao Wednesday Addams Catherine Zeta-Jones

Još vijesti