Scena iz filma Harry Potter i Kamen mudraca

Ima puno snimljenih filmova o Božiću, no isto tako ima mnogo filmova koji uopće nisu božićni, a uključuju neke božićne scene.

Stoga biste u ove božićne dane i praznik na svoj „watch listu“, mogli uključiti sljedeće filmove u kojima se Božić događa tek usputno.

1. Dnevnik Bridget Jones

Svi se sjećamo scene u kojoj Bridget na božićnom domjenku svojih roditelja susreće visokog, zgodnog i šarmantnog Marka Darcyja. Mark nosi božićni džemper sa slikom soba, što je Bridget u tom trenutku totalno odbojno.

2. Harry Potter i Kamen mudraca

Ovaj film je režirao Chris Columbus koji je isto tako zaslužan za božićni klasik „Sam u kući“ pa nije ni čudo što Hogwarts ima najčarobnije božićne večeri. Ogromna božićna drvca koja su u velikoj dvorani, snijeg vani te Harry i Ron koji se bude na božićno jutro uz darove ispod bora, dio su predivnih božićnih scena iz filma koji zapravo nije blagdanski.

 

3. Dama i skitnica

Disneyev animirani hit iz 1955. volimo i dandanas. Radnja se vrti oko razmažene koker španijelke Dame i dobrodušnog mješanca Skitnice koji živi sam na ulici. Unatoč razlikama, oni se zaljubljuju, a film naravno završava s happy endom i božićnom scenom u kojoj vidimo glavne pseće likove, njihovu štenad, prijatelje i obitelj na idilično badnje večer.

 

4. U dobru i zlu

Jenifer Lawrence i Bradley Cooper pobjeđuju u božićnom plesnom natjecanju što daje ovom emotivnom filmu uzbudljiv kraj.

 

5. Rocky

Uloga boksača Rockya Balboe u sportskoj drami, proslavila je glumca Sylvestera Stalonea. Sjećamo se scene koja se događa na Badnjak kada Rockyjev najbolji prijatelj Paulie napada Rockyja i svoju sestru Adrian. Pijani Paulie kreće bejzbolskom palicom razbijati sve oko sebe. Ok, to definitivno nije idilična božićna scena, ali je svakako blagdanska, jer se događa na badnje večer, s okićenim borom, a glavni negativac ove scene čak drži i božićni vijenac u ruci.

 

6. Dobri momci

Kriminalistički film Martina Scorsesea spada među najbolje gangsterske filmove ikada snimane. No, i gangsteri vole Božić. Sjećamo se kultne scene božićne zabave na kojoj je Robert De Niro, a sve je popraćeno uz melodiju „Frosty the Snowman“ i „Christmas (Baby Please Come Home)“

 

 

božićne scene u filmovima koji nisu božićni božić u nebožićnim filmovima Dnevnik Bridget Jones harry potter i kamen mudraca dama i skitnica

Još vijesti