U frizerskom salonu

Koliko li je prolivenih ženskih suza nakon posjete frizerskom salonu, možda isto onoliko koliko i zbog slomljenih srdaca.

Frizura je vrlo osjetljiva stvar, a ako nam frizura ne ispadne onako kako smo zamislite, sklone smo okriviti frizera.

No, nisu uvijek problem niti frizeri, pogledajmo nekoliko najčešćih situacija zbog kojih krajnji rezultat ne ispadne uvijek onako savršen kako smo se nadali.

Što to mi cure radimo, a što naši frizeri ne vole?

1. Ne laži o povijesti svoje kose

Sa svojim frizerom ili frizerkom morate iskreno popričati što ste sve radile sa svojom kosom. Ako si blajhala kosu ili koristila hidrogen, reci to, jer ako se odlučiš izostaviti neku od činjenica, frizer bi mogao posegnuti za nekim proizvodima, koji će se u konačnici pokazati preagresivnima te dovesti do lomljenja kose ili u ekstremnim slučajevima, uzrokovati ispadanje

2. Jasno i glasno kaži što želiš

Frizer ne može čitati misli. Dođi sa idejom, pokaži fotografiju onoga što želiš i izrazi ono što ti se sviđa ili ne sviđa. Često su cure sklone prešutjeti ako nisu zadovoljne frizurom pa tek doma briznu u plač, dok se u frizerkom salonu prave da je sve u redu. Ukoliko nismo zadovoljne kako je frizer ovaj puta odradio posao, red je da to priznamo. Svatko zaslužuje iskreni „feedback“ za svoj rad. Nije uredu praviti se da si zadovoljna, a onda tom nekom govoriti iza leđa kako nema pojma što radi.

3. Uzmi u obzir savjet frizera

Ok, ti bi bujnu frizuru kakvu je imala Tina Turner, ali ako nemaš dovoljno kose za to, teško da će to ispasti baš kako si zamislila. Svi mi imamo neke želje, ali želje su jedno, a mogućnosti drugo. Možda baš frizura koja izgleda divno na tvojoj frendici, neće stajati i tebi, jer je tvoja kosa skroz drugačijeg tipa.

4. Nemoj kasniti

To može poremetiti cijeli raspored u salonu. Naravno, ako kasnimo, stvaramo pritisak frizerki da nešto odradi brže nego što je planirala, kako bi u konačnici završila na vrijeme i kako bi se mogla posvetiti drugoj mušteriji. A kad se nešto radi na brzinu ili brzopleto, to ne može ispasti dobro, kao kad se radi bez vremenskog pritiska. Stoga, bilo bi lijepo da poštujete zadane termine i tuđe vrijeme.

5. Zaboravite na mobitel

Ok, svi možemo povremeno pogledati na mobitel, odgovoriti na kakvu poruku ili slično. No, ako stalno buljite u ekran mobitela, to frizeru ili frizerki otežava posao. Kod šišanja, bojanja ili pravljenja frizure potrebna je suradnja, što znači da ćete tu i tamo morati namjestiti glavu onako kako vam frizer kaže.

što bi frizer htio da znaš bonton u frizerskom salonu pravila ponašanja u frizerskom salonu

Još vijesti