Neugodna situacija

Iako vjerojatno znaš da se to svima događa i da je normalno ponekad se osramotiti, svejedno u tom trenutku bude itekako bed i želiš propasti u zemlju od srama. S obzirom da to nažalost nije opcija, samo nestati, evo što možeš napraviti.

Osramotiti se možeš na različite načine, a ovisno o tome gdje si i tko je u tvom društvu – bit ćeš manje ili više osramoćena. Iako to nije ništa strašno i svi se kad-tad osramotimo, ipak, u tom trenutku, to ti ništa ne znači jer te toliko sram da ti se čini da si pocrvenjela od korijena kose do nožnog prsta. Nema ništa što ti možemo reći, a što će u tom trenutku pomoći. Zato ti donosimo nekoliko ideja kako tada reagirati da ti ipak bude manje neugodno. Ovisno o situaciji, neka od ovih reakcija će ti pomoći. Odaberi samo neku s kojom se ti osjećaš najugodnije.

1.Okreni na šalu
Oni koji su šaljivđije, mogu tu svoju stranu iskoristiti i da sakriju koliko su se osramotili. Drugima će izgledati kao da imaš tonu samopouzdanja i to što si se osramotila više uopće neće gledati na taj način. Našali se sama na svoj račun! Smijeh je uvijek dobar način kako neugodnu situaciju učiniti podnošljivijom.

2.Duboko udahni i podsjeti se da se to svima nekada događa
Samo smireno i sjeti se da nije kraj svijeta. Sigurno u sebi paničariš, zato je najbolje za početak samo duboko udahnuti i u glavi podsjetiti samu sebe da si samo čovjek i da se to svima događa. Nitko ti to neće uzeti za zlo.

Sramežljivost Mladi ih se srame bez razloga: 20 stvari kojih se ne bi trebala sramiti baš nikad

3.Ignoriranje
Jedan od načina kako se nositi sa situacijama kada se osramotimo je i da se pravimo da se to nije dogodilo ili da nismo rekli to što smo rekli. Samo nastavi dalje kao da se ništa nije dogodilo. Ne dopusti da te to izbaci iz takta. Ako se ti ponašaš kao da se ništa nije dogodilo, onda ni drugi to možda neće doživjeti ili će misliti da im se samo učinilo.

4.Otvoreno priznaj
Iskrenost je najbolji pristup. Kada se osramotiš, bilo da si nešto sramotno napravila ili rekla, jednostavno stani iza toga, otvoreno priznaj da se to dogodilo. Što sada? Svima se dogodi. Kada nešto otvoreno priznamo i kažemo, drugima će odmah isto biti manji big deal. Nitko takve stvari ne pamti.

Slika nije pronađena Kakav blam: 11 najsramotnijih situacija koje su svi doživjeli

5.Sjeti se da se sutra više toga nitko neće sjećati i samo se do tada povuci
Ovo nije baš najzdraviji pristup, ali nekada je okej i pustiti da se situacija slegne. Povuci se do sutradan. Otiđi i makni se iz te situacije. Neugodne se situacije događaju. Non stop! Danas si se osramotila ti, sutra će netko drugi. Neće te taj trenutak pratiti danima ili tjednima. Jedini način na koji će te pratiti je ako ti o njemu nećeš prestati razmišljati i stalno se vraćaš na to. Svi će drugi to do sutra već zaboraviti. Zašto onda i ti ne bi?

6.Ispričaj se i nastavi dalje
Nešto si krivo rekla ili napravila i sada ti je neugodno? Priznaj što se dogodilo, ispričaj se i nastavi dalje. Svi nekada pogriješe, a na ovaj ćeš način odmah ublažiti situaciju. Koliko god da ti je neugodno, bolje je tako, sve riješiti na licu mjesta nego sljedećih danima non stop o tome razmišljati.

Neugodna situacija osramotila si se kako reagirati kada se osramotiš Što napraviti neugodno sram Sramota BLAM

Još vijesti