Isprobavanje odjeće

Samopouzdanje je snažno uvjerenje u vlastite sposobnosti. Kada smo obučene i dobro izgledamo, automatski se osjećamo bolje. Da, odjeća nas može činiti više ili manje samouvjerenom.

Ne kaže se uzaludno da odijelo čini čovjeka. Znate onaj osjećaj kad ste obukle nešto, u čemu izgledate tako dobro i u čemu izgledate kao da možete osvojiti svijet. Uopće nije važno da li se to ljudima oko vas sviđa ili ne, ali ta vam odjevna kombinacija daje nalet snage, odvažnosti i opaki senzibilitet.

Neke žene su pronašle svoj modni izričaj i uvijek zrače nečim posebnim. Pa ako se još niste pronašle, kako to možete izgraditi modni stil s kojim ćete se svaki dan osjećati kao „Wonder Woman“?

Evo kako malo po malo graditi stil i odabirati odjeću koja nam može pomoći u jačanju samopouzdanja.

 

1. Zavirite u svoj ormar i budite iskrene prema sebi

Izvadite iz ormara one odjevne predmete u kojima ste se osjećale pobjednički i sigurno u sebe. Razmislite kamo spada taj stil odijevanja. Biste li se opisali kao netko tko voli sportski, romantični, grunge, klasični ili pak neki sasvim drugačiji stil odijevanja? Nakon što odredite ključne elemente svog stila odijevanja, drugi puta će vam biti lakše u shoppingu, jer se nećete dovesti u situaciju da kupite nešto što ne odgovara vašim preferencijama.

2. Slobodno se inspirirajte drugima, ali nemojte se pretvarati da ste netko tko niste

Na društvenim mrežama svi volimo popratiti influencerice i IT djevojke. Sasvim je uredu tražiti inspiraciju i stilske smjernice, no istinsko modno samopouzdanje i osjećaj samouvjerenosti steći ćete samo ako izgradite vlastiti modni izričaj. Stoga, slobodno se nadahnite, ali svemu dodajte svog stila i nikad nikog ne kopirajte 100%. 

3. Nemojte biti rob trendova i stilova koji vam ne odgovaraju

Coco Chanel je već davno rekla kako moda prolazi, ali stil ostaje. Trendovi se mijenjaju brzinom munje, ali to ne znači da moramo biti robovi nečega što nam ne pristaje i u čemu se ne osjećamo ugodno. Možda su svi presudili „skinny“ trapericama i otpisali ih kao nešto što je „out“. Međutim, ako se baš vi u takvim trapericama osjećate najbolje, pustite trendove te nosite i kombinirajte ono što vama odgovara.

 

4. Ne budite opsjednuti time da morate „nešto sakriti“ ili „nešto popraviti“

Ako se odijevate iz perspektive „moram sakriti trbuh“ ili „ne smijem pokazati mršave noge“, uvijek ćete se osjećati ograničeno u izgradnji vlastitog stila. Poradite ponajprije na poboljšanju odnosa sami sa sobom. Često puta se cure srame svog tijela i izgleda ili čak imaju i iskrivljene slike sebe, zbog lažnog ideala savršenstva koji se nameće po društvenim mrežama. Morate naučiti voljeti sebe i svoje tijelo. Tek ćete nakon toga moći pronaći i svoj stil.

 

5. Riješite se odjeće koja vam ne pristaje

Svi u ormaru imamo barem jednu majicu koju smo ugrabile na akciji ili haljinu u kojoj se osjećamo čudno. Naravno, sve u shoppingu pogriješimo i kupimo nešto što nam ne odgovara ili u garderobi imamo stvari koje nisu nikako u skladu s našim stilom. Ako se u nečemu ne osjećate dobro, ako znate da vam čudno stoji i ako samo po sebi nema svrhu u vašem ormaru, jednostavno se riješite toga. Donirajte, poklonite, prodajte ili jednostavno bacite u tekstilni otpad. Nema smisla čuvati nešto što ne volite.

 

 

 

moda i samopouzdanje kako se odijevati samouvjereno

Još vijesti