Nositi naočale

Dovoljno je da u svoju svakodnevicu ubaciš neke hobije i sitne razlike u ponašanju i to će te učiniti inteligentnijom. Zvuči prilično jednostavno! Pogledaj koja su to ponašanja i sviđa li ti se neko od njih toliko da postane tvoja nova navika.

Svi možemo postati inteligentniji ako to želimo. Da bi ti mozak radio bolje, upijao bolje nove informacije i učio nove stvari „usput“ bitno je promijeniti neke navike. Ako i ti želiš postati inteligentnija, vidjet ćeš sada da to ne uključuje čitanje enciklopedije, štrebanje niti bilo kakve aktivnosti koje su dosadne. Ovo su navike koje su dobre za tebe na više načina zbog čega bi samo trebala biti dodatno motivirana da neke od njih ubaciš u svoj život.

1.Naspavaj se
Mozak ti neće moći dobro raditi ako je umoran i iscrpljen. Zato je bitno naspavati se, redovito i dobro, i to svaki dan. Hvatati po par sati sna nije dovoljno, pogotovo ako se to ponavlja iz dana u dan.

2.Čitaj knjige koje te zanimaju
Čitanje te čini pametnijom. I tu ne mislimo samo na knjige koje su stručne, već i na fikciju. Triler, ljubić, horor knjiga…i iz njih možeš pokupiti neke nove informacije, naučiti nove riječi i na koncu i proširiti vokabular.

3.Upiši se na hobije
Bilo kakav hobi je bolji od toga da visiš doma na različitim ekranima. Upoznat ćeš nove ljude, od njih naučiti nešto novo, a i usavršiti neku vještinu.

Rezanje grane na kojoj sjediš Svakodnevne navike koje nas zaglupljuju: Ovog nismo ni svjesni

4.Izađi iz kuće i kreći se
Fizička aktivnost nije nešto što trebaš zanemariti. Ona je dobra i za rad tvog mozga. Jednako kako se tvoj mozak mora odmoriti da bi bolje i lakše upijao informacije iz okoline, tako i vježbanje i kretanje pomaže.

5.Nemoj se bojati raditi greške
Ako se stalno bojiš da ćeš pogriješiti, onda puno toga niti nećeš napraviti i propustit ćeš brojne prilike. Ako se ne bojiš napraviti greške, onda ćeš i na tim svojim greškama i učiti. Svaka greške će te naučiti nešto novo.

6.Okruži se s ljudima kakva i ti želiš postati
„S kim si, takav si“ je poslovica koju si vjerojatno već čula. I ona stvarno ima smisla ako malo razmisliš. S kim se okružimo i s kim se družimo je jako bitno jer ćeš od tih ljudi pokupiti dobre (ili loše) stvari i navike.

7.Uči novi jezik
Osim što ćeš znati novi jezik, a to je uvijek plus, učenje stranog jezika pomaže da imaš bolje govorne vještine općenito, da postaneš bolja u čitanju i utječe na tvoje opće znanje. Osim toga, učenje jezika pomaže da postaneš bolja u multitaskanju i da ti mozak lakše procesira informacije.

Hermiona Sve petice u imeniku nisu znak inteligencije, ALI zato ovih 8 osobina jesu – iako to nikad ne bi rekla

8.Pij kavu
Obično će savjet biti nemoj piti kavu, ali u ovom slučaju je obratno. Kava ti daje dodatnu energiju, pomaže da se bolje koncentriraš, bit ćeš bolje volje i povećava motivaciju. Sve ti to može pomoći da bolje hvataš nove informacije.

9.Sanjari
Pustiti maštu može biti jako dobra stvar. Sanjariti i odlutati u mislima može pomoći da postaneš kreativnija i da pronalaziš rješenja i povezuješ ideje.

10.Uči kako svirati neki instrument
Sviranje instrumenata nije lako i možda ćeš puno puta htjeti odustati, ali ako ćeš nastaviti i pomalo se truditi, to je dobro i za tvoj mozak. Tvoj će se mozak uz ovu aktivnost naučiti multitaskati, a može ti čak pomoći i da bolje pamtiš!

inteligencija povećati inteligenciju kako biti pametnija navike ponašanja učiniti pametnijom

Još vijesti